Radnički 1923 Kragujevac (©Reuters)
Radnički 1923 Kragujevac (©Reuters)

Šumadinci ne mogu do Evrope, ali mogu da pomute račune

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.05.23. | 09:30

Četiri osvojena boda u poslednja dva kola podigla su moral fudbalerima kragujevačkog Radničkog pred treći ovosezonski okršaj sa TSC-om

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kragujevca/

Da neće biti lak plen za većinu svojih rivala u plej-ofu Mozzart Bet Superlige, iako nemaju šansu da se domognu evropske vize, fudbaleri kragujevačkog Radničkog pokazali su najpre remijem sa novosadskom Vojvodinom na „Čika Dači“ (2:2), a potom i trijumfom na tradicionalno „vrućem“ gostovanju u Novom Pazaru (1:0). Sada je pred četom Dejana Joksimovića još jedan prilično ozbiljan izazov, oličen u trenutno drugoplasiranoj ekipi Mozzart Bet Superlige, TSC-u iz Bačke Topole, koja u Kragujevac dolazi sa namerom da spere gorčinu poraza od Partizana u prošlom kolu i da osvajanjem nova tri boda utaba sebi put ka kvalifikacijama za Ligu šampiona (ponedeljak, 16 časova, TV Arena Sport 1 Premijum)

Izabrane vesti

Malo ko je mislio na fudbal prethodnih dana, u trenucima kada je čitava Srbija bila šokirana prizorima dva neviđena masakra u Beogradu i okolini Mladenovca. Ovi događaji nisu ostavili imunim ni fudbalere i stručni štab Radničkog, zbog čega je šef struke kragujevačkog tima Dejan Joksimović na samom početku svog redovnog obraćanja predstavnicima medija izrazio najdublje saučešće porodicima žrtava.

"Sigurno da su nas ovi tragični događaji duboko potresli i da se iskreno saosećamo sa porodicama žrtava. Svakako da je ne samo nama, već i svim ostalim superligaškim ekipama, bilo jako teško da se u jednoj ovako mučnoj atmosferi pripremamo za predstojeće takmičarske izazove, ali smo isto tako svesni da moramo da nastavimo dalje sa našim poslom“, konstatovao je Joksimović.

Učinak od četiri osvojena boda u prethodna dva kola svakako je podigao moral izabranicima trenera Dejana Joksimovića pred sam finiš prvenstvene trke. Primetno je da Kragujevčani iz utakmice u utakmicu igraju sa sve većom dozom samopouzdanja, što se polako reflektuje i na njihove rezultate.

"Utakmice protiv Vojvodine i Novog Pazara pokazale su da polako rastemo kao ekipa. Iskreno se nadam da će se ovaj ulazni trend rezultata nastaviti i da ćemo do kraja plej-ofa dodatno uvećati naš trenutni bodovni saldo", nada se Joksimović.

Svesni su Šumadinci izazova koji je pred njima i kvaliteta ekipe TSC-a koja ih je pobedila u prethodna dva međusobna okršaja ove sezone, ali ipak veruju da će ovoga puta pronaći pravi način da joj se dostojno suprotstave.

"TSC je jedna jako ozbiljna i izuzetno organizovana ekipa u svim fazama igre, posebno u defanzivi, gde njihovi najistureniji igrači konstantno vrše pritisak na protivničku zadnju liniju pokušavajući da iznude grešku iz koje bi potom došli u poziciju da dođu do pogotka. Što se tiče ofanzive, tu imaju više različitih mehanizama za sve situacije u igri. Zbog toga je nužno da budemo maksimalno skoncentrisani i fokusirani tokom svih devedeset minuta igre, ali i da budemo energetski dobri kako bismo bili u stanju da im uspešno pariramo“, smatra šef struke Radničkog.

Joksimović otkriva da će i na ovoj utakmici biti određenih rotacija u timu, s obzirom da zbog kartona i povreda neće moći da računa na četvoricu igrača.

"Svakako da će biti određenih promena u timu u odnosu na duel u Novom Pazaru, tim pre što za ovu utakmicu zbog kartona nećemo moći da računamo na Nikolu Miličića, Filipa Ivanovića i Đorđa Jovanovića. Što se tiče Žofrija Činede, on je počeo sa laganim treninzima, ali teško da će biti u mogućnosti da pomogne ekipi u ovoj utakmici“, referiše strateg Kragujevčana.



tagovi

Mozzart Bet SuperligaRadnički KragujevacDejan Joksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara