Abdulaj Sise (© FK Partizan)
Abdulaj Sise (© FK Partizan)

Sumin drugar nije prošao: Sise napušta Partizan posle Zlatibora, Banjak stiže večeras

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.07.20. | 16:26

Novine u odbrani crno-belih

Tako nešto se moglo pretpostaviti. Uvid u biografiju Abdulajea Sisea ukazivao je na skromne reference za igranje u Partizanu. Boravak na Zlatiboru je to i potvrdio, pa crno-beli neće dobiti drugog Gvinejca.

Momak koji je na preporuku Sejdube Sume stigao na pozajmicu nije zadovoljio stroge kriterijume stručnog štaba na čelu sa Savom Miloševićem. Posledično: klub iz Humske mu neće ponuditi ugovor i s njim će se rastati do kraja ove sedmice.

Izabrane vesti

Kako Parni valjak ostaje još samo dva dana na planini, odlučeno je da nema razloga da 24-godišnji desni bek odmah kreće natrag za Beograd, odradiće još nekoliko treninga i u subotu veče stići u glavni grad Srbije, a onda svako na svoju stranu.

Sise je dobio šansu na dve kontrolne utakmice, protiv Trepče i Mladosti iz Lučana. Osim fizičkih karakteristika i eksplozivnosti nije pokazao ništa specijalno što bi navelo ljude iz Partizana da ga angažuju, iako je na tržištu slobodan igrač.

Umesto njega, ideja je da se krene u misiju dovođenja Nikole Boranijaševića, člana Lozane. Uz dva ograničavajuća faktora. Prvi se tiče činjenice da nekadačnji član čačanskog Borca i Napretka tek 2. avgusta igra poslednju utakmicu u Drugoj ligi Švajcarske, a dan ranije počinje Superliga Srbije. Druga je saznanje da njegov sadašnji klub želi da naplati dobru sezonu u kojoj je izboren plasman u elitni rang. Pitanje je da li Partizan to želi da plati.

Dosad je iskeširao 500.000 evra za Makija Banjaka, kamerunskog štopera iz ljubljanske Olimpije. Bivši učenik Barselonine La Masije u popodnevnim satima se očekuje u Beogradu, a odmah će produžiti za Zlatibor, kako ne bi gubio vreme u pripremama za novu sezonu.

Ostaje dilema da li će ga stručni štab mora najpre odmoriti ili ga momentalno ubaciti u ritam treninga, jer Banjak dolazi iz takmičarskog ciklusa. Sinoć je igrao meč za titulu prvaka Slovenije i krivac je za prvi gol Celja, što je bio uvod da domaćin izbori remi vredan šampinskog naslova (2:2).



tagovi

FK PartizanAbdulaj SiseMaki Banjak

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara