Sunovrat karijere Marka Pavlovskog: Pre osam godina prvak Evrope i član Porta, danas Srpska liga Beograd

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.01.21. | 13:47

Izgleda da će nekada supertalentovani vezista morati da se zadovolji igrama u OFK Beogradu

Bilo je leto 2013. godine. Srbija je postala prvak Evrope u omladinskoj konkurenciji, pod vođstvom Ljubinka Drulovića. Svi su tada bili spremni da stave obe ruke u vatru da će, u tom trenutku, jedan od najtalentovanijih veznih igrača u Evropi Marko Pavlovski napraviti veliku karijeru. Prefinjenom tehnikom, osećajem za igru i talentom, tadašnji član OFK Beograda vukao je Orliće do velikog uspeha. I zajedno sa Andrijom Lukovićem bio najvažniji član čete Ljubinka Drulovića.

I pre toga je Marko Pavlovski imao zapažena izdanja u elitnom srpskom rangu. Oko njega je vladao konsenzus da greške biti neće i da će postati igrač reprezentativnog kalibra... Međutim, Pavlovski je još jedan u nizu primera da sunce tuđeg neba ne greje kao ovo ovde. Posebno, kada rano i po ubrzanom procesu odete u inostranstvo.

Izabrane vesti

Posle titule sa Srbijom, Marku Pavlovskom se otvorila ozbiljna perspektiva. Potpisao je višegodošnji ugovor sa Portom, igrao za njihovu B ekipu, kada je počeo njegov hod po mukama. I sunovrat karijere koja je mogla i morala da bude drugačija.

Nepripremljen za zahteve portugalskog velikana Marko Pavlovski se selio po raznim pozajmicama. Igrao je u još jednom mandatu za OFK Beograd, zatim Muskron. Pokušavao je da oživi karijeru u Splitu, zatim u Voždovcu i na kraju portugalskom Varzimu. Nije mu se posrećilo.

Prema dostupnim podacima sa interneta Marko Pavlovski je 15. februara prošle godine pojačao Dinamo iz Minska. Ali je na 13 mečeva u beloruskoj ligi upisao samo jednu asistenciju. Nedovoljno za nastavak saradnje.

Pavlovski je 1. januara ove godine raskinuo ugovor sa Dinamom, i od tada traga za novom sredinom. Ne bi bilo iznenađenje da ga u narednom periodu gledamo u trećem rangu, odnosno Srpskoj ligi Beograda.

Bivši član Porta već nekoliko dana trenira sa matičnim klubom. Danas je u dresu Romantičara igrao prijateljski meč sa Grafičarom podno južne tribine Marakane.

Naravno, možda je samo Omladinski stadion Pavlovski izabrao kao idealno mesto za održavanje forme dok ne nađe nešto bolje, ali... Finiš je prelaznog roka. Sve ukazuje da će nekada velikana nada srpskog fudbala na teži način morati da se vrati na veliku scenu. Ili bar pokuša.

 


tagovi

Marko Pavlovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara