Fabio Kanavaro (©Reuters)
Fabio Kanavaro (©Reuters)

Sunovrat kineskog velikana traje: Kanavaro i zvanično otišao

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.09.21. | 14:09

Italijan se rastao sa Guangdžouom

Umesto započetog novog stadiona sa 100.000 mesta - raspad kluba. Za početak ekipe, ali kako stvari stoje, teško da će Guangdžou preživeti krizu u koju je upao.

Najtrofejniji kineski klub našao se u žestokom problemu zbog finansijskih gubitaka vlasnika Sua Đijajina, odnosno njegove kompanije Evergrande. Delom zbog korone, delom zbog pooštrenih pravila kinsekih vlasti prema tamošnjim bogatašima.

Izabrane vesti

Samo u 2021. godini na padu akcija izgubljeno je 12.370.000.000 evra. To nije moglo da se ne odrazi na poslovanje kluba koji je osam puta bio šampion države, dvaput osvajač azijske Lige šampiona, dvaput četvrti na svetu...

Plate su počele da kasne, ceo tim se našao na transfer listi, a posle prvih igračkih zvezda, Brazilaca Taliske i Paulinja (otkupljenog od Barselone januara 2019. za 42.000.000 evra), iz Guangdžoua je otišao i trener Fabio Kanavaro.

Bivši reprezenzativac Italije bio je na klupi od novembra 2017. godine, a 2019. doneo titulu. Nedavno je izjavio da bi voleo da se oproba u nekom evropskom klubu, pa sada ima i priliku za to. Videćemo hoće li preuzeti neki klub u domovini ili nekoj drugoj zemlji. Radom u Kini, gde je pre Guangdžoua uveo Tjencin u najjači rang s prvog mesta drugoligaškog karavana, a kratko je vodio i reprezentaciju, bivši defanzivac pokazao je da ima potencijal u trenerskom poslu.



tagovi

Fabio KanavaroAzijaGuangdžou EvergrandeKinaKina 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara