Krajsensio Samervil proslavlja pogodak na Enfildu (©Reuters)
Krajsensio Samervil proslavlja pogodak na Enfildu (©Reuters)

Sunovrat Liverpula na Enfildu: Progoniće Klopa greška Gomeza, hobotnica Melije i snalažljivi Samervil (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.10.22. | 22:42

Drugi vezani poraz vicešampiona Engleske u Premijer ligi

Posle Notingem Foresta, meru je Liverpulu uzeo i Lids. Samo što se četa Džesija Marša šepurila na Enfildu. Velika greška Džoa Gomeza omogućila je gostima da povedu. Uspeo je domaćin brzo da reaguje i poravna preko Mohameda Salaha, ali se u nastavku Ilan Melije nije dao savladati. A onda, u poslednjim trenucima, kada je Enfilld čekao da puleni Jirgena Klopa slome otpor rivala, kao što su to mnogo puta činili prethodnih godina - šok. Sjajno se Krajsensio Samervil snašao pred golom Redsa i u 89. minutu im zapečatio sudbinu - 2:1.

Rešavao je Liverpul ovakve mečeve ranije u svoju korist bez većih problema. U februaru tekuće godine spakovao šest golova Lidsu na svom stadionu. Ali, ove sezone je nešto trulo u Klopovoj ekipi. Posle 12 kola ima samo 16 bodova i sedi na devetom mestu na tabeli. Na minus 13 je od vodećeg Mančester Sitija, osam bodova kaska za četvrtoplasiranim Njukaslom. Moraće Redsi da bace sve karte na Ligu šampiona ove sezone, jer su u Premijer ligi već duboko zaglibili u blato.

Izabrane vesti

Još veću mrlju na večerašnje izdanje i učinak Liverpula baca činjenica da je Lids pobedom na Enfildu prekinuo niz od četiri uzastopna poraza i seriju od osam vezanih mečeva bez trijumfa! Sa trećim trijumfom u sezoni i 12 bodova je 15. na tabeli, ali večeras je nesumnjivo dobio krila.

Bili su Redsi bolji rival tokom većeg dela susreta, ali nedovoljno bolji. Izostala je završnica, mada se mora odati priznanje i Ilanu Melijeu koji je susret okončao sa čak devet intervencija! Od 22 šuta domaćina, 10 je išlo u okvir, a samo jedan završio iza leđa sjajnog francuskog golmana. Imao je Liverpul i posed (69:31 odsto), ali nije vredelo.

Igrao se četvrti minut kada je katastrofalnu grešku napravio Džo Gomez. U želji da vrati loptu golmanu sa aut-linije, poslao je loš pas, to je iskoristio Rodrigo i zatresao nebranjenu mrežu.

Očekivano, odmah je Liverpul svom silom krenuo u napad. Bilo mu je potrebno 10 minuta da poravna. Posle centaršuta Robertsona sa leve strane, na pravom mestu našao se Mohamed Salah. Odlično se snašao na ivici peterca i zatresao mrežu.

Ovakav početak utakmice uglavnom se u eri Jirgena Klopa na klupi Redsa završavao goleadom. U najvećeom broju slučajeva i ubedljivom pobedom čete sa Enfilda. Ipak, nije Liverpul sav svoj ove sezone.

Mogao je samo sedam minuta kasnije ponovo da se nađe u zaostatku, ali je Brendan Aronson pogodio prečku. U nastavku su se igrale viktorije pred golom Lidsa, ali domaćin nije uspevao da stvori pravu priliku do odlaska na odmor.

Pokušao je Klop da sa par izmena pokrene ekipu, da bi sredinom drugog dela Darvin Nunjez bio u izglednoj prilici. Izbio je sam pred Melijea, ali Francuz je fantastično odreagovao i sačuvao mrežu u 67. minutu. Ređale su se šanse za Redse, pretio je Melijeu Firmino u 83. i 89. minutu, ali bezuspešno. Francuz je uspeo da zaustavi njegove pokušaje i sačuva Lids u životu.

A onda, 89. minutu, Samervil dobija loptu pred golom rivala i u dva poteza matira Alisona. Vrlo smireno je odreagovao i preciznim šutem iz kolena doneo svojoj ekipi zlata vrednu pobedu.

PREMIJER LIGA – 14. KOLO

Subota

Lester - Mančester Siti 0:1 (0:0)

/De Brujne 49/

Bornmut - Totenhem 2:3 (1:0) /Mur 22, 49 - Sesenjon 57, Dejvis 73, Bentankur 90+2/

Brentford - Vulverhempton 1:1 (0.0)

/Mi 50 - Neveš 52/

Brajton - Čelsi 4:1 (3:0)

/Trosar 5, Loftus-Čik 14, Čaloba 4, Gros 90+2 - Haverc 48/

Kristal Palas - Sautempton 1:0 (1:0)

/Eduar 38/

Njukasl - Aston Vila 4:0 (1:0)

/Vilson 45+6, 56, Žoelinton 59, Almiron 67/

Fulam - Everton 0:0

Liverpul - Lids 1:2 (1:1)

/Salah 14 - Rodrigo 4, Samervil 89/

Nedelja

15.00: (1,20) Arsenal (6,75) Notingem Forest (14,0)

17.15: (1,70) Mančester Junajted (3,70) Vest Hem (5,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

LiverpullidsLids JunajtedJirgen KlopDžo GomezAlisonMohamed SalahRodrigo Moreno

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara