Foto: Reuters
Foto: Reuters

Superklasiko koji je vredelo čekati 438 dana: Bombonjera večeras tuguje jer je prazna svedočila spektaklu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.01.21. | 04:00

Boka i River u fenomenalnom meču u okviru Kupa Dijega Armanda Maradone osvojili po bod (2:2)

Sve što nam je nedostajalo tokom dugih 438 dana koliko je prošlo od prethodnog susreta Boke i Rivera, stalo je u spektakularnih 90 minuta 252. Superklasika.

Golovi, preokrreti isključenja... Sve što je potrebno da se opravda epitet najvećeg fudbalskog derbija na svetu viđeno je na Bombonjeri u okviru 4. kola Kupa Dijega Armanda Maradone i ostaje samo žal što remi Boke Juniors i River Plejta (2:2) nisu ukrasili navijači najpoznatiji po vatrenoj atmosferi koju kreiraju.

Izabrane vesti

Predstojeći dueli sa brazilskim rivalima u okviru Kopa Libertadores nagoveštavali su kalkulacije Migela Anhela Rusoa i Marsela Galjarda, ali su čete argentinskih strateg bespoštednom bormom zadovoljile apetite i najzahtevnijih fudbalskih sladokusaca.

Uprkos činjenici da su na klupi ostali Karlos Tevez i Franko Soldano kako bi očuvali svežinu pred utakmicu protiv Santosa, domaćin je već u 10. minutu poveo golom Ramona Abile. Napadač je uspeo da materijalizuje fenomenalan pas Emanuela Masa i tako nastavi gde je stao na prethodnom susretu protiv Hurakana u kojem je bio dvostruki strelac.

Već sedam minuta kasnije Horhe Karaskal je odgovorio, međutim vrlo dobar udarac se od stativu odbio u teren, a uzdahe gostujućih navijača kraj malih ekrana do odmora je izmamio i pokušaj De la Kruza u 38. minutu koji se ispostavio kao lak zadatak za golmana Boke.

Odlazak na odmor bio je prilika za "restart" gostiju, ali i Galjardu da pokaže hrabrost. Strateg gostiju niježeleo da kalkuliše, od prvog minuta nastavka pružio je šansu Suarezu i Fernandezu, glavnim ofanzivnim adutima na klupi i odmah krenuo po izjedančenje.

Ofanzivna igra mogla je da ga skupo košta u 54. minutu kad se Abila našao u velikoj šansi nakon što su sudije previdele minimalni ofsajd ofanzivca Boke. Imao je napadač potpuno usamljenog Zaratea na strani, ali je sebičnim potezom ispustio stopostotnu šansu i propustio priliku da asistencijom donese udvostručenje prednosti domaćina.

Neiskorišćena šansa, inicirala je naredni potez Rusoa, koji je tri minuta kasnije posegao za najjačim oružjem u svom arsenalu - Karlosom Tevezom. Kako je River preuzimao inicijativu, tako je domaćem treneru bilo sve jasnije da bi čuvanje Teveza i Soldana moglo da ga košta ispuštenih bodova, te ih je uveo u igru umesto Zaratea i Abile.

Ipak, promena nije uspela da zaustavi pad koncentracije domačina i novu grešku. Ovaj put u režiji Kampusana. Kolumbijac je drugi put na susretu reagovao potpuno nerezonski, udario je rivala nakon čega mu je sudija Rapaljini pokazao drugi žuti karton te je Boka ostala sa 10 igrača u 58. minutu.

Crveni karton rivala, bio je signal za potpunu ofanzivu gostiju koja je materijalizovana blickrigom u režiji Đirotija i Borea.

U 74. minutu, Điroti je na asistenciju Montijela doneo izjednačenje, a samo tri minuta kasnije Kolumbijac je režirao potpuni preokret posle proigravanja Fernandeza.


River je izgledao nezaustavljivo, međutim, euforija je trajala samo tri minuta jer je po uzoru na Kampusana, Perez neshvatljivim prekršajem, zaradio isključenje i poklonio rivalu nadu.

Kazna je usledila samo šest minuta kasnije. U 86. minutu Tevez je pokazao zašto je prva zvezda Boke, sjajnim proigravanjem je spojio sa golom Vilju koji je rutinski realizovao šansu i potpisao konačnih 2:2.

Spektakl na Bombonjeri ostavio je oba tima u trci za prvo mesto u grupi i finale, a posle remija na Bombonjeri osim Argentinos Juniorsa ruke zadovoljno trljaju i Santos i Palmeiras koji nisu igrali svoje susrete ovog vikenda u Brasileri te odmorni očekuju utakmice protiv argentinskih velikana u okviru polufinala Kopa Libertadores.



tagovi

SuperklasikoRiver PlejtBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara