Po nastavku Premijer lige utakmice kraće od 90 minuta?

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.05.20. | 13:19

Novi predlog čelnika najbolje lige na svetu

Od obustavljanja Premijer lige zbog izbijanja pandemije korona virusa, užurbano se radi na njenom povratku. Među brojnim predlozima našli su se i neki neočekivani i svakako neuobičajeni za fudbal, a najnoviji je, kako piše Daily Mail, da bi poluvremena po nastavku prvenstva mogla da budu kraća.

Godinama unazad je raspored premijerligaški kalendar pretrpan brojem utakmica, zbog čega je predsednik Udruženja profesionalnih fudbalera Gordon Tejlor predložio da utakmice traju manje od uobičajenih 90 minuta. Do završetka sezone ostalo je još devet kola ( pojedinim timovima deset), koje je potrebno ugurati do avgusta kada počinje nova sezona, a kako je nastavak aktuelnog šampionata planiran za početak juna, fudbaleri su zabrinuti zbog ambicioznog plana, na šta ukazuje i Tejlor.

Izabrane vesti

Ni oni nisu ludi. Na prvo mesto stavljaju svoju sigurnost. Naravno da želimo da zaštitimo integritet lige, zbog čega se govori o igranju na domaćim terenima i sa aktuelnim postavama. Ali, da li je to moguće i bezbedno? Ne možemo da gledamo u budućnost, ali je veliki broj rešenja predložen, rekao je Tejlor za BBC.

U svakom slučaju, očekuje se da takmičenje pretrpi određene promene kako bi uopšte bio omogućen njegov nastavak, odnosno kako bi u što kraćem roku mogao da se odigra veći broj utakmica. Igranje pred praznim tribinama je neizbežno, a da li će uvođenje pet izmena i novopredloženo vremensko skraćivanje utakmica biti podržani ostaje da vidimo. Ovo drugo, deluje malo verovatno. Ali to su Englezi, od njih svašta može da se očekuje. 

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara