Superliga dobija novog sponzora, daće četiri puta više od Linglonga

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.01.22. | 19:19

Pregovore potvrdio predsednik Zajednice Superligaša Dragomir Lazović

Počeli su srpski klubovi da inkasiraju solidan novac od televizijskih prava. Ne baš kao u Evropi, ali ugovor sa Telekomom, odnosno televizijom Arena Sport, značajno je povećao prihode klubovima Super i Prve Lige Srbije.

I to nije sve. Predsednik Zajedince klubova Dragomir Lazović otkrio je u izjavi za sajt Javora da bi elitni rang srpskog fudbala mogao uskoro da dobije novog naslovnog projekta. I da je reč o kompaniji koja bi obezbedila četiri puta više novca od aktuelnog pokrovitelja, kineske kompanije Linglong.

Izabrane vesti

Ja sam funkcioner Saveza i predsednik Javora koji je digao glas, koji je bio najoštriji, da treba iz fudbala ukloniti ljude određene vrste. Naravno, država je pozitivno reagovala i rekla da o takvim stvarima više neće razgovarati, nego preduzetim mere. To je prilično popravljeno, ali smo kolateral tog popravljanja bili mi. To je neoprostivo za mene kao čoveka. Postoje neke sive zone koje pokušavaju da urade neke stvari i mi ćemo ih pobediti. Siguran sam da ćemo imati korektno suđenje u drugom delu prvenstva. Dovešćemo određene igrače i očekujem sve pobede do kraja“, poručio je Dragomir Lazović, koji obavlja funkciju prvog čoveka Javora, kluba koji je ponovo blizu povratka u Superligu.

Govorio je Lazović o situaciji u Savezu, kao i novim poduhvatima od koje će svi imati koristi.

„Bilo je određenih previranja, za mene i iznenađujućih, u Savezu, kada je usvajan novi Statut, pod patronatom UEFA. Desile su se četiri radikalne stvari, za koje sam uvek digao ruku – napravljena je racionalizacija poslovanja Saveza, pa je od 128 ostalo 80 ljudi, zatim je tu rezultat reprezentacije i vraćanje nacionalnog duha, potom uvođenje VAR tehnologije, u čemu sam direktno učestvovao, te na kraju sponzorski ugovor od TV prava, uz direktnu podršku predsednika države. Klubovi su ranije dobijali po 60. 000 evra, sada ima sleduje po 250. 000 evra. Na pomolu je novi naslovni sponzor, o kojem vodim pregovore, kao predsednik Zajednice, jer Linglongu ističe ugovor. U pitanju bi bio četiri puta veći ugovor. Svi klubovi su linearno kvalitetno zastupljeni kada je reč o sredstvima za infrastrukturu. Pokazalo se da je FSS konačno počeo da jača i razmišlja kako treba. Finalna stvar je da je Savez likvidan i da reaguje na principijelan i pametan način. Javor je ispao, pored nameštanja utakmica, i zbog brutalnog suđenja“, dodao je Lazović.


tagovi

Zajednica Super lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara