Superliga na Areni i naredne tri sezone: Ugovor vredan ukupno 24.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.06.21. | 12:20

Srpski klubovi će ubuduće dobijati mnogo više novca od TV prava, saznaje Mozzart Sport

Predstojeće sezone srpska Superliga imaće 16 klubova, od sezone 2022/2023. imaće 14 članova, a trend skraćenja elitnog ranga verovatno će biti nastavljen i posle toga.

Deluje da je konačno rešeno da se ne prave ustupci i kompromisi, i da se napravi kvalitetno takmičenje, a u tom cilju, superligaši će dobiti i značajnu finansijsku injekciju, saznaje Mozzart Sport.

Izabrane vesti

Prema informacijama našeg portala, dogovoreno je da TV Arena Sport prenosi utakmice Superlige i u naredne tri sezone, a ugovor će biti vredan ukupno 24.000.000 evra, ili 8.000.000 evra po sezoni. Nezvanično, Arena će plaćati ekskluzivna prava prenosa duplo više nego dosad jer je ugovor koji je do skora bio na snazi vredeo oko 3.500.000 evra.

Na koji način će ovaj novac biti raspoređen, odnosno koliko će pripasti samim klubovima i po kom modelu, još nije poznato, ali je sigurno da će superligaši ubuduće dobijati značajno više novca od TV prava.

Ovoliki skok ugovora o prodaji TV prava nije iznenađenje, najavio ga je i generalni sekretar Jovan Šurbatović u nedavnom intervjuu.

„Opšti je trend porasta vrednosti TV prava svuda u Evropi, pa je svaki novi ugovor veći od prethodnog. Pred nama su pregovori o novom ugovoru, pošto sadašnji ističe 2021. i očekujemo znatno veću vrednost od sadašnjeg“, najavio je Šurbatović tom prilikom.

Kako saznaje Mozzart Sport, ugovor sa TV Arena sportom će biti potpisan sutra.

To nije i jedini ugovor koji će u petak biti parafiran. Novitet je i da će kompanija Telekom postati novi generalni sponzor Fudbalskog saveza Srbije za sumu od 2.000.000 evra godišnje.

Vrednosti ugovora, dakle, samo rastu, a nadamo se da će ih ispratiti i kvalitet domaćeg fudbala, kako klupskog, tako i reprezentativnog.


tagovi

Superliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara