Čukarički – Radnički (©Starsport)
Čukarički – Radnički (©Starsport)

Superliga: Radnički mora da pobedi na Brdu, Radnik overava opstanak

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.05.22. | 10:00

Čukarički u dugoj seriji bez pobede

Muzika za uši Nišlija stigla je sinoć iz Bačke Topole. TSC i Voždovac su remizirali (1:1) i tako pružili priliku Radničkom da se danas sa Banovog brda vrati na poziciju broj četiri, koja vodi u Evropu.

Ali isto tako Radnički ima paklen zadatak, jer ne samo da ide na noge Čukaričkom, trećeplasiranom na tabeli, nego ga u finalna tri kola čekaju i mečevi sa Crvenom zvezdom i Partizanom. Zato ekipa Radoslava Bataka mora na Banovom brdu da juri pobedu, da sa makar nekom zalihom dočeka okršaje sa „večitim rivalima“, koji u svojoj šampionskoj trci ostalima ostavljaju doslovno mrvice.

Izabrane vesti

Dobra vest za Nišlije je što Čukarički „brlja“ u plej-ofu, nema pobedu u pet poslednjih kola, a vezao je tri poraza. Činjenica da su Evropu maltene obezbedili, jer teško da će ih neko dostići na trećem mestu, opustila je Brđane, pa nikako da se vrate na pobednički put.

U toj opuštenosti domaćina Radnički, koji ima remi i dve pobede u minula tri kola, tražiće priliku da uhvati pobedu.

Nakon dve vezane pobede protiv Napretka i Vojvodine puni smo samopouzdanja, ali svesni smo da još ništa nismo uradili i da moramo da nastavimo da pobeđujemo. Čukarički jeste vezao tri poraza u plej-ofu, ali je to ozbiljan sastav, koji je već obezbedio treće mesto i koji je sebi to mogao da dozvoli u trenutku kada je imao težak raspored. Oni su mlad i poletan tim, posebno su opasni kod kuće i moraćemo da budemo na maksimumu ukoliko želimo da ispunimo naš cilj i osvojimo tri boda“, rekao je trener Radničkog Batak.

Koliko je zanimljiva borba za četvrto mesto i kartu za međunarodnu scenu, toliko kuva i u borbi za opstanak. Serija koju je napravio Novi Pazar unela je pometnju, pa sada ni Spartak na četvrtom mestu plej-aut grupe još nije obezbedio opstanak.

Subotičani danas gostuju u Surdulici, a Radnik će posle tri remija u nizu pojuriti pobedu koja bi ga definitivno ostavila na superligaškoj sceni i za narednu sezonu.

„Neophodna nam je pobeda da konačno zatvorimo priču oko opstanka. Verujem da su igrači svesni, motivisani i raspoloženi da to ostvare. Cenimo kvalitete Spartaka, koji se nalazi u sličnoj situaciji kao mi, ali uzdamo se u domaći teren i verujemo da možemo do trijumfa“, poručuje trener Radnika Dušan Đorđević.

Prštaće danas i u Novom Sadu. Sudariće se dva poslednjeplasirana tima na tabeli, Proleter i Metalac.

Domaćin ima šansu da pobedom preskoči Radnički iz Kragujevca i nađe se na poziciji koja vodi u baraž. S druge strane, Metalac je izgubio šanse da izbori direktan opstanak, ali i bod bi mu značio danas da u trci za baraž.

Obe ekipe su u očajnoj formi, Proleter ne zna za pobedu čak 11 kola, još od trijumfa u Kragujevcu na startu proleća, dok je Metalac spojio četiri u nizu bez pobede.

SUPERLIGA SRBIJE (PLEJ-OF) – 4. KOLO

Nedelja

Vojvodina - Crvena zvezda 0:3 (0:2)

/Sanogo 3, Katai 33, 71/

TSC - Voždovac 1:1 (0:0)

/Vukić 70 - pantović 83/

Napredak - Partizan 0:3 (0:1)

/Rikardo 29, Jevtović 56, Marjanović ag 64/

Ponedeljak

18.30: (1.75) Čukarički (3.50) Radnički Niš (5.10)

PLEJ-AUT

15.00 (2.15) Radnik (3.25) Spartak (3.25)

17.05 (2.15) Proleter (3.05) Metalac (3.50)



tagovi

Radnik SurdulicaČukaričkiSpartak SuboticaRadnički NišSuperliga SrbijeMetalacProleter Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara