Superligaši na pripremama: Radnički i Rad upisali pobede, Spartak pretrpeo i treći poraz

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.01.20. | 17:43

Radnik remizirao sa Vorkslom - 1:1

Fudbalska javnost u Srbiji sa nestrpljenjem očekuje početak prolećnog dela sezone. Pripreme su u punom jeku, a danas u Turskoj četiri naša kluba igrala su kontrolne utakmice: Rad i Radnički su upisali pobede, Radnik je remizirao sa Vorsklom, dok je Spartak ubedljivo poražen.

Građevinari su na pripremama u Antaliji od petka, a danas su odigrali prvi prijateljski duel u Turskoj. Rival je bila ekipa Vitoša iz Bistrice. Rad je slavio rezultatom 2:1, golove su postigli Kasalica u 23. i Zogović u 83. minutu. Za bugarski klub mrežu je zatresao Kočilov u 46. minutu. Novi šef struke Rada Marko Mićević rešio je da vidi gotovo celu ekipu na delu, pa su igrala 22 fudbalera za Građevinare na ovom meču.

Izabrane vesti

Spartak je takođe u Antaliji. Subotičani su počeli pripreme 9. januara, a od tada odigrali su četiri prijateljska susreta, računajući i današnji. Remizirali su sa TSC-om iz Bačke Topole (1:1), a izguiubili su od Vojvodine (2:1) i Šahtjora iz Soligorska (2:1). Danas su ukrstili koplja sa Olimpikom iz Donjecka, a ukrajinski tim bio je ubedljiv i slavio rezultatom 4:0. Subotičane očekuje još pet duela do povratka u Srbiju, a prvi je već za dva dana protiv Akademije Pandev.

Još jedan srpski klub nalazi se na pripremama u Antaliji - Radnik . Surduličani su pre tri dana otputovali u Tursku, a već danas odigrali su prvi pripremni meč. Protivnik im je bio ukrajinski superligaš Vorskla – 1:1. Poveo je Radnik golom Danoskog u 31. minutu, a tim iz Poltave izjednačio je dvadeset minuta pre kraja golom Ščebaka. Naredni rival fudbalerima Radnika biće Tambov iz Rusije.

Niški Radnički nalazi se u Beleku, a u prvom meču pobedio je rumunsku Dunareu rezultatom 4:1. Odlučio se trener Nišlija Kosanović da dve različite postave odigraju po poluvreme. Na terenu nije bilo novajlije Nemanje Kojića koji je meč morao da propusti zbog prehlade. Stvorio je Radnički veliki broj prilika na ovom susretu, Mitrović je načeo mrežu rivala, a tim rezultatom otišlo se i na odmor. Mihajlović je otvorio seriju golova u drugom delu igre u 55. minutu, na 3:0 povećao je Čumić. Uspeli su gosti da smanje na 3:1 u 70. minutu, ipak Čumić svojim drugim golom postavlja konačan rezultat.

Foto: fkrad.rs


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara