Matija Popović (©MN Press)
Matija Popović (©MN Press)

Supertalentovani Matija Popović sklonjen s priprema Partizanovog prvog tima

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.06.23. | 15:54

Razlog: razmimoilaženje oko potpisivanja profesionalnog ugovora

Dugo već u Humskoj važi za jednog od najtalentovanijih fudbalera iz “klase 06“, a šira javnost u Srbiji mogla je bolje da ga upozna kada je privukao pažnju blistavim igrama na nedavnom Evropskom U17 prvenstvu u Mađarskoj. Posle toga je Matija Popović i dobio poziv da se priključi pripremama prvog tima, ali je prema informacijama Mozzart Sport već – sklonjen.

Taman što je odradio pregled, odradio poneki trening... Razlog? Razmomilaženje u pregovorima oko potpisivanja prvog profesionalnog ugovora, a dok se on ne parafira crno-belima preti opasnost da supertalentovanog 17-godišnjaka izgube za skromnu trening kompenzaciju.

Izabrane vesti

Do sada ih takva mogućnost možda nije zabrinjavala, ali nema sumnje da su mnogi skauti utefterisali Popovićevo ime tokom Evropskog prvenstva. Počeo je na klupi u porazu od Slovenije (0:4), onda sa dve asistencije utabao Orlićima put do pobede nad Italijom (2:0), pa sa još jednom bio među zaslužnijima i za remi sa Španijom (1:1).

Sa visinom od 193 centimetara i zavidnom tehnikom baratanja loptom smatraju ga prototipom modernog fudbalera. U kadetskoj konkurenciji je dominirao, upisao više od 20 golova, imao i dvocifren broj asistencija, svi su mu predviđali skori proboj do Partizanovog prvog tima, ali su se po svemu sudeći odnosi zakomplikovali.

Mada još postoji prostor da se situacija izgladi. Videćemo da li će crno-beli i uspeti.


tagovi

Matija PopovićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara