Skamaka, Raspadori i Berardi (Reuters)
Skamaka, Raspadori i Berardi (Reuters)

Surova Be-Ra-Ska protutnjala Lagunom, Pistolero dobro glumi Vlahovića (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.03.22. | 17:02

Tri penala za gostujuću ekipu posle 10 godina

Najuzbudljiviji triling italijanskog fudbala nastavlja da rešeta mreže.

Na krilima ofanzivnog terceta Berardi – Raspadori – Skamaka, Sasuolo je protutnjao Venecijom i sa ubedljivih 4:1 gurnuo domaćina iz Lagune još bliže ekspresnom povratku u Seriju B. A Neroverdi su se trećom uzastopnom pobedom popeli u gornji deo tabele i pokazali da umeju da osvajaju bodove i protiv slabijih timova što im je do sada bila najveća boljka…

Izabrane vesti

Be-Ra-Ska triling igra u neverovatnoj formi ove sezone. Trojica napadača su postigli čak 33 od ukupno 29 golova Sasuola u ligi. Postigli su 16 od poslednjih 18 Sasuolovih golova na gostujućim utakmicama!

Danas su dali sva četiri ali je ovoga puta zanimljivo što su čak tri došla sa bele tačke. Prvi put posle 10 godina, nekoj gostujućoj ekipi su dosuđena tri penala na jednom meču. I sva tri je Sasuolo iskoristio. Dva Berardi i jedan Skamaka. Doduše, sami su ih i iznudili. Raspadori je jedini iz ubitačnog tilinga danas postigao gol iz igre. I to već u drugom minutu pošto je iskoristio grešku domaćih, promešao im odbranu i posle lepog lažnjaka lako pogodio mrežu Romera.

Bio je ovo užasan dan za fudbalere Venecije… Pre Raspadorijevog gola je pogrešio Svoboda, a potom je Aramu u 17. minutu igrao rukom posle Berardijevog centaršuta i skrivio penal. Sasuolov najbolji igrač je bio neumoljiv sa bele tačke. Baš kao i Skamaka desetak minuta kasnije kada je Berardi iznudio još jedan penal.

Uspela je Venecija da smanji rezultat do poluvremena, imala dobre šanse i za drugi gol na počwtku drugog poluvremena a onda je sve rešeno drugim golom Berardija. Opet iz penala koji je iznudio Raspadori. Na kraju je i Venecija imala penal ali je Konsilji odbranio šut Aramua sa 11 metara. Užasan dan za Veneciju.

Dok Sasuolovi navijači slave Be-Ra-Ska triling, u Firenci se polako zaljubljuju u Kšištofa Pjonteka. Popularni Pistolero je došao u januaru da pomogne Dušanu Vlahoviću u napadu, a ispostavilo se da ga ja nasledio u špicu Viole. I radi to jako dobro. Podseća na dane kada je rešetao u dresu Đenove. Poljak je dao šest golova na osam mečeva u dresu Viole. Danas je postigao prelep gol vredan boda protiv Verone na Frankiju – 1:1.

Pjonetkovu majstoriju je destak minuta kasnije poništio gol iz penala Đanluke Kaprarija. Penal je skrivio Nikola Milenković koji je umesto lopte šutnuo Kevina Lazanju.

Usledila je revija promašaja na obe strane do kraja meča. Simeone i Lazanja su propustili dobre prilike za Veronu, a potom je Toreira propustio dve sjajne šanse za Violu. Na kraju podwla bodova koja ne odgovara nikome u borbi za Evropu.

Mihajlovićeva Bolonja je na svom terenu odigrala 0:0 protiv Torina ponajviše zahvaljujući golmanu Skorupskom koji je imao nekoliko spektakularnih parada.

SERIJA A - 28. KOLO

Petak

Inter - Salernitana 5:0 (2:0)

/Martinez 22, 40, 56, Džeko 64, 70/

Subota

Udineze - Sampdorija 2:1 (2:1)

/Delofeu 3, Udodži 12 - Kaputo 13/

Roma - Atalanta 1:0 (1:0)

/Abraham 32/

Kaljari - Lacio 0:3 (0:2)

/Imobile 19, Alberto 42, Anderson 62/

Nedelja

Đenova - Empoli 0:0

Bolonja - Torino (0:0)

Fiorentina - Verona (1:1)

/Pjontek 10 - Kaprari 20/

Venecija - Sasuolo (1:3)

/Anri 34 - Raspadori 2, Berardi 17 penal, 71 penal, Skamaka 29 penal/

18:00 (1,25) Juventus (5,80) Specija (12,00)

20:45 (2,20) Napoli (3,40) Milan (3,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Đakomo RaspadoriVenecijaDomeniko BerardiĐanluka Skamaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara