Bruma daje gol TSC-u (MN Press)
Bruma daje gol TSC-u (MN Press)

Surova realnost: Blickrig Brage pokazao TSC-u da je daleko od elite

Vreme čitanja: 4min | uto. 08.08.23. | 22:53

Vicešampion Srbije poražen na debiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona - 0:3

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole/

Kako je krenulo, tako se i završilo. Hrabra i ofanzivna postavka Žarka Lazetića izazvala je komentare oduševljenja, ali i ostavila prostora odličnim ofanzivcima Brage. Za samo dva minuta su surovo Arsenalisti kaznili greške Topolčana, posle čega je delovalo da će evropski brod tima iz Bačke Topole žestoko da udari u stenu i bude razbijen. Ipak, smogli su snage do kraja fudbaleri viceprvaka Srbije, konsolidovali svoje redove i kada je svima delovalo da se rezultat sa poluvremena neće menjati, izgubili su kompas i novom greškom dozvolili domaćinu da ih dotuče. Na kraju ipak ubedljiva pobeda Portugalaca koja praktično ne ostavlja ni minimalnu nadu za preokret u revnašu - 0:3.

Izabrane vesti

Surova realnost zapljusnula je izabranike trenera Lazetića u Kamenolomu - od evropske elite su poprilično daleko, a pitanje je da li je i Liga Evrope takmičenje po meri.

Boleće glave defanzivce Topolčana, ali ne od portugalskog vina, već od igrača po imenu Bruma. Pravio je portugalski ofanzivac haos po levoj strani i nisu znali da ga zaustave Lazetićevi puleni. Kao da su Arsenalisti ispucali sav komplet oružja, potom utihnuli, ali su pred kraj pronašli još koji metak da ispale za nedostižnu prednost. Ono za čime će žaliti TSC je zicer Miloša Pantovića malo nakon drugog gola Brage, kao i veliki broj grešaka kojima su sami sebi pucali u noge. Sva tri pogotka je Braga postigla posle grešaka gostujućeg tima. Jedina stvar koja može da raduje navijače tima iz Bačke Topole je odlično izdanje čuvara mreže Ilića. Delovao je golobradi golman kao da iza njega stoje godine iskustva, te mu se ne može staviti na dušu niti jedan primljeni gol.

Brzo je Braga uspostavila incijativu, želeći da što pre načne protivnika. Istakla se odbrana Topolčana na čelu sa mladim golmanom Ilićem. Bruma je prvi na muke stavio golobodradog čuvara mreže, koji je ostao pribran. Naterali su Arsenalisti Lazetićev tim na povlačenje u nisku zonu, te fudbaleri u plavim dresovima nisu uspevali da prenesu loptu na polovinu Portugalaca. Desilo se upravo ono čega su se pribojavali navijači TSC-a, dve izgubljene lopte na sopstvenom delu terena i surova kazna Brage. Za manje od dva minuta, semafor je pokazivao dva gola prednosti za domaćina. Bruma je bravurom stvorio sebi prostor i pogodio za vodstvo, dok je Abel Ruiz vrhunski dao loptu iza leđa odbrane Topolčana, te je Piciju preostalo samo da rutinski savlada Veljka Ilića.

Vrlo brzo su Topolčani mogli da se vrate u život, Cvetković je glavom poslao loptu u prostor, Jovanović na drugoj strani pronašao Pantovića, ali bivši napadač Voždovca je gađao iznad gola. I to je portugalski tim za malo kaznio, Piciju su nedostajali centimetri da zatrese mrežu i poveća svoj konto na dva. Brzo stečena prednost rasplamsala je samopouzdanje u redovima Brage, ali njeni igrači nisu previše jurili napred. Gosti su povezali redove, pa je portugalski tim pretio u par navrata sa distance. Kao da su hteli da zavaraju oči protivniku Arsenalisti, nove dve odlične prilike za gol su zaustavili prvo Nemanja Petrović, zatim Veljko Ilić. Preživeo je srpski predstavnik prvo poluvreme sa samo dva gola zaostatka.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA - TREĆE KOLO

BRAGA – TSC 3:0 (2:0)

/Bruma 17, Pici 19, Đalo 87/

Braga (Portugalija)

Stadion: Munisipal de Braga

Sudija: Harald Lehner (Austrija)

Žuti kartoni: Al Musrati (Braga), Đorđević, Petrović (TSC)

 Braga (4-3-3): Mateus – Gomez (od 90. Mendeš), Niakate, Fonte, Borha – Karvaljo (od 77. Salazar), Al Musrati, R. Orta (od 90. Banza) - Bruma, Ruiz (od 77. A. Orta), Pici (od 68. Đalo)

TSC (4-3-3): Ilić - Cvetković, Ćalušić, Đorđević, Petrović – Đakovac (od 87. Antonić), Kuveljić (od 79. Stanić), Stojić - Jovanović, Rakonjac (od 46. Radin), Pantović (od 59. Ćirković)

Slična slika ostala je na snazi i tokom drugog dela. Braga je dominirala u posedu, lopta se kretala pred golom Topolčana, koji su čekali da eventualno preseku neki pas i probaju da iz kontre ugroze danas slabo zaposlenog Mateusa. Tek što je na momenat TSC pokazao zube, Arsenalisti su ukrali loptu i preko danas nezaustavljivog Brume pripretili. Srećom po goste, tek da Veljko Ilić upiše još jednu odbranu. Utihnuo je potom vetar koji je duvao ka golu ekipe iz Bačke Topole, ohladile su se cevi iz kojih su pucali Portugalci. Nije viđen veći broj prilika... Kao da se strateg domaćeg tima Artur Žorž zadovoljio rezultatom. Sa druge strane, uspeo je Žarko Lazetić da izmenama unese čvrstinu i slika igre njegovog tima je počela da dobija ton.

Delovalo je da će TSC kući sa dva primljena gola u prvom delu, a onda nova greška i treći pogodak u mreži Ilića. Sada je pogrešio Antonić, što je znao iskoristi Đalo.



tagovi

TSC Bačka TopolaBragakvalifikacije za Ligu šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara