Svađa u Švedskoj posle 5:0, a poruka je: Što nisi igrao za Srbiju...

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.03.23. | 09:59

Bojan Đorđić u žestokoj raspravi sa švedskim selektorom

Posle debakla i 0:3 protiv Belgije, reprezentacija Švedske je prve bodove u evro-kvalifikacijama osvojila ubedljivim trijumfom nad Azerbejdžanom.

Ipak, ni posle 5:0 protiv Azera, u Švedskoj nema mira. U centru pažnje je svađa švedskog selektora Janea Andersona i bivšeg reprezentativca Bojana Đorđića koji danas radi kao stručni konsultant na televiziji.

Izabrane vesti

Šveđanin srpskog porekla je i nakon visoke pobede imao neke zamerke na rad aktuelnog selektora. Đorđiću je zasmetala mala minutaža napadača Jesera Karlsona.

Prvotimac AZ Alkmara je u dvomeču protiv Belgije i Azerbejdžana sakupio na terenu samo osam minuta, a Đorđić je upitao Andersona zašto je to tako kada Karlson igra u životnoj formi. 

„Prvo, nisam siguran da li je u životnoj formi kao što ti kažeš. Imao je odlične igre pre povrede zbog koje je na jesen bio van terena čak pet meseci. Nakon što se vratio, jedva da je dao gol, ali lagano se vraća u formu. Juče sam dugo razgovarao s njim. Možemo da pričamo o selektiranju ekipe, možemo da provedemo celu je...u noć pričajući o tome. Mislim da je on odličan fudbaler, ali ako će on igrati onda će Aleksander Isak ili Viktor Đekereš biti na klupi. Ko od njih dvojice onda da ne igra?“, pitao je Anderson.

Ipak, Đorđić je nastavio sa teorijom o maloj minutaži i isprovocirao Andersona.

„Dozvoljeno mi je da izaberem 11 igrača. Ko da ne igra onda?“

Đorđićev odgovor je bio:

„Pa promeni formaciju na 4-2-3-1 ili 4-4-2“.

Tek tada je Anderson proključao.

„Ako si ti trener, onda budi to umesto mene. Ne mogu više da podnesem ta stalna prigovaranja. Lično to shvatam? Ma ne. Pa pričamo o igraču koji je ušao u igru i dao gol iz svoje druge šanse. Došao sam vam u studio, a vi tako dižete ruku na mene i pola sata samo nešto kukate i prigovarate“, rekao je selektor Švedske

Đorđić mu je odgovorio da ne treba da diže ton i razgovara s njim na taj način jer predstavlja Švedsku i deset miliona ljudi.

„A koga ti predstavljaš?“, upitao je Anderson.

„Švedsku, naravno. Kakvo ti je to pitanje“?

Anderson nije izdržao i dotakao se Đorđićeve karijere i porekla...

„Možda je trebalo da predstavljaš nekog drugog... Došao sam ovde da odgovaram na pitanja, a vas četvorica me samo napadate nešto. A pobedili smo sa 5:0?! Eto ti si baš bio igrač i trener na ovom nivou“, rekao je Anderson što je Đorđića izbacilo iz takta.

„Koga je to ja trebalo da predstavljam. Koju drugu zemlju? Možda Srbiju? Šta uopšte pokušavate da kažete. Šta to implicirate? To loš odgovor. Predstavljam ovu zemlju baš kao i vi. Užasno nizak udarac od selektora jedne reprezentacije“, rekao je Đorđić.

Umešao se voditelj koji je pokušao da smiri situaciju, ali švedski selektor je imao poruku za kraj pre nego što je otišao:

„Trebalo je da Karlson odigra deset minuta pa da svi budu zadovoljni u pobedi od 5:0. Dosadna vam je priča... Da smo izgubili sa 0:3, pa da razumem. Hvala i doviđenja“. 


tagovi

reprezentacija ŠvedskeJane AndersonBojan Đorđić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara