©Reuters
©Reuters

Švajcarce tri minuta delilo od Evropskog prvenstva, Glazer podigao zid i otežao im posao

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.11.23. | 22:45

I sačuvali nadu u eventualnom plasmanu na kontinentalnu smotru u Nemačkoj naredne godine

Prvu meč loptu za plasman na Evropsko prvenstvo Švajcarska je propustila! Ni drugu uzastopnu utakmicu u kvalifikacijama selekcija Murata Jakina nije dobila pošto je u zaostalom meču Grupe I remizirala sa Izraelom na neutralnom terenu u Felčutu – 1:1 (1:0).

A, tako blizu bile su Sajdžije da overe kartu za EURO… Svega tri minuta delilo ih je od toga da postanu deveti učesnik kontinentalne smotre iduće godine, još jednom, već treći put u kvalifikacijama platili ceh manjku koncentracije u završnici utakmice…

Izabrane vesti

Biće da je to najveća boljka Jakinovih izabranika – da ostanu fokusirani do kraja meča i pokušaju da ga makar "zatvore", ako već ne mogu da potvrde pobedu novim golom. Protiv Rumuna su ispustili 2:0 golovima u 89. i 92. minutu, tzv. Republika Kosovo im je u 4. minutu nadoknade izbila iz džepa još dva boda, a isti scenario ponovio im se i večeras.

Vodila je Švajcarska poptuno zasluženo od 36. minuta golom Rubena Vargasa, ali nije uspela da drugim golom obezbedi mirniju završnicu meča. Delom i zbog vrlo inspirisanog Omrija Glazera, koji je posle odličnih partija u dresu Crvene zvezde odigrao još jednu na visokom nivou i u dresu sa državnim grbom. Glazer je bio jedan od najboljih pojedinaca utakmice i sa sedam odbrana svakako najzaslužniji što izabranici Murata Jakina nisu postigli više od jednog gola.

Nisu Švajcarci uspeli da završe posao na vreme, čak su u drugom poluvremenu usporili ritam i stigla ih je kazna. Šon Vajsman, napadač Granade, koji i u španskom timu šansu dobija na kašičicu, najbolje se snašao u šesnaestercu rivala i posle prekida i zakucao loptu u mrežu iz neposredne blizine. Nominalni gosti su izgubili glavu u tim trenucima, Edimilson Fernandes je nedugo zatim dobio direktan crveni karton, ali i sa igračem manje Izraelci nisu uspeli da ozbiljnije priprete rivalu i preotmu im i preostali bod.

Švajcarci, iako su kiksnuli, remijem protiv Izraela su od Rumunije preuzeli lidersku poziciju na osnovu bolje gol-razlike. U preostala dva meča igraće prvo sa tzv. Republikom Kosovo, zatim i Rumunijom, dok izabranike Jordana Edvardeskua za tri dana čeka i duel sa Izraelom, koji ima četiri boda manje od vodećih reprezentacija. Dakle, moglo bi u finišu kvalifikacija ozbiljno da se zakuva u Grupi I.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO – OSMO KOLO

Sreda

GRUPA I

Izrael - Švajcarska 1:1 (0:1)

/Vajsman 87 - Vargas 36/



tagovi

reprezentacija IzraelaOmri Glazerreprezentacija Švajcarskekvalifikacije za EP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara