Švajcarci pojeli Pjeroa i Šerija: Teško će se ponoviti Baharov poduhvat

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.08.23. | 22:54

Jang Bojs gotovo rutinski odoleo na Sami Ofer stadionu – 0:0

Postao je Makabi iz Haife prva sila evropskih kvalifikacija tokom prethodna dva leta. Imao je izraleski šampion sedam uzastopnih prolaza, i neke velike skalpove poput onog Zvezdinog i Olimpijakosovog, ali će Makabi biti na najtežem mogućem ispitu sledeće sedmice u Bernu.

Jang Bojs je došao, video i gotovo rutinski odoleo na stadionu Sami Ofer – 0:0. Nije blistao švajcarski šampion, ali se pokazao kao vrlo disciplinovana ekipa koja u svakom trenutku zna šta hoće. Imali su gosti problema u prvih 15 minuta, potom disciplinovanom igrom ugasili vatru sa tribinama .

Izabrane vesti

Očigledno je trener Jang Bojsa Rafeal Viki dobro prostudirao igru Makabija i spoznao šta ne sme da radi. Nisu imali domaći prostor da prepoznatljivim kombinovanim napadima pronalaze Pijeroa. Dželat Crvene zvezde iz prošlogodišnjih mečeva bio je tih na večerašnjem meču. Zasluga je to snažnog štopera tima iz Berna Mohameda Kamare, ali i pokretljivog veznog reda.

Kao što smo napisali samo u prvih 15 minuta Makabi je podsećao na ekipu koja na euforiju i visok presinh hvata nespremnog rivala. Jang Bojs je izdržao taj period i potom pozicinom igrom dobili šta su želeli. Zanimljivo je da Švajcarci nisu imali šut u okvir gola, ali je i golman Jang Bojsa morao samo jednom da interveniše.

Malo je nedostajalo Fabijanu Rideru da tušira publiku na Sami Ofer stadionu. Njegov udarac zakačio je Sek, a lopta je krznula prečku.

Malo toga je moglo da se vidi u drugom poluvremenu. Kao sat je delovala odbrana Jang Bojsa. Pored Šerija Švajcarci su iz igre uspeli da isključe i Doleva Hazizu, pa je Pijero mogao sa da maše rukama.

Znao je da se Makbi prethodnih godina vrati iz težih situacija, ali teško će se ponoviti ostvarenje iz perioda Baraka Bahara. Jang Bojs zna da bude vrlo ubedljiv u Bernu.

LIGA ŠAMPIONA, PLEJ-OF - PRVI MEČEVI

Utorak

Antverpen - AEK 1:0 (1:0)

/Jansen 16/

Rakov - Kopenhagen 0:1 (0:1)

/Rakovitan 9ag/

Rendžers - PSV 2:2 (1:0)

/Sima 45, Matondo 76 - Sangare 61, De Jong 80/

Sreda

Braga - Panatinaikos 2:1 (0:0)

/Ruiz 51, Đalo 73 - Mansini 90/

Makabi Haifa - Jang Bojs 0:0

Molde - Galatasaraj 2:3 (1:2)

/Elingsen 8, Haugen 56 - Oliveira 25, Ikardi 29, Midtsjo 90/


tagovi

Makabi Haifa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara