Darian Maleš (©Reuters)
Darian Maleš (©Reuters)

Švajcarci se oglasili zbog Maleša: Pričali smo, identifikuje se sa nama, ne znam šta drugi pišu

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.03.23. | 18:18

Selektor mlade reprezentacije veruje da će mladi vezista ostati u sistemu Švajcarske

Vest da je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković pokrenuo inicijativu da posle Lazara Samardžića pod skute Orlova dovede i Dariana Maleša izazvala je jaku reakciju u Švajcarskoj.

Talentovani vezista privukao je veliku pažnju igrama u dresu Bazela, gde je na kaljenju iz Intera, što je sportski sektor naše selekcije navelo da krene u novu akciju dovođenja još jednog srpskog sina iz inostranstva.

Izabrane vesti

Na spekulacije o mogućem prelasku Maleša u opremu Srbije oglasio se selektor mlade reprezentacije Švajcarske Patrik Rahmen. On tvrdi – Maleš je Švajcarac.

“Pričao sam sa direktorom reprezentacije Pjerluiđijem Tamijem i Malešom. Ne bih da previše iznosim detalje tih razgovora, ali koliko sam shvatio iz razgovora sa njim, on se potpuno identifikuje sa nama. Potpuno je posvećen igrama u našoj reprezentaciji i oseća se dobro kod nas“, kaže Rahmen i dodaje:

“Kada bude došlo vreme pričaćemo sa Malešom, Tamijem i selektorom Muratom Jakinom o angažmanu u seniorskom timu. Ne znam šta drugi pišu i pričaju na ovu temu“.

Maleš je odigrao sjajan meč protiv klasića iz Španije. Iako je Švajcarska poražena (2:3), pokazalo se da momak rođen u Lucernu može da se nosi sa najvećim reprezentacijama na nivou do 21 godine.

Podsetimo, Darian Maleš ima srpsko poreklo, ali je rođen u Lucernu u maju 2001. godine. Prošao je sve kategorije tamošnjeg lokalnog kluba istog imena, kao i sve reprezentativne selekcije Švajcarske. U Inter je stigao na leto 2020. godine za 2.500.000 evra, ali je od tada bio na pozajmici u Đenovi, pre nego što je u februaru 2021. godine otišao prvi put na kaljenje u Bazel. Ubrzo je njegov ostanak tamo produžen i od tada je igra sve bolje i bolje.

Ove sezone je na 33 nastupa u svim takmičenjima skupio devet golova i deset asistencija, a iako je po vokaciji centralni vezni, može da se orijentiše i na ofanzivniju igru.



tagovi

fudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija ŠvajcarskeDarian Maleš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara