Marko Lazetić (Reuters)
Marko Lazetić (Reuters)

Švajcarski derbi za potpis Marka Lazetića!

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.01.23. | 21:15

Rosoneri razmišljaju da ga puste

Odbijao je Milan letos ponude za pozajmicu Marka Lazetića. Odbijao ih je i ove zime. Ali na kraju bi ipak mogao da prosledi mladog srpskog napadača u neku sredinu gde bi imao veću mintažu i bolje uslove za razvoj i afirmaciju.

Najnovije vesti sa Apenina glase da su švajcarski klubovi Bazel i Jang Bojs kontaktirali Rosonere sa namerom da pozajme Lazetića. I navodno u Milanu ozbiljno razmišljaju da prihvate neki od tih predloga…

Izabrane vesti

Lazetić je došao u Milan pre godinu dana iz Crvene zvezde. Debitovao je u Kupu Italije kada je ušao u finišu meča protiv Intera a do kraja sezone je uglavnom igrao za mladi tim Rosonera. Od letos je više bio sa prvim timom iako je nastavio da povremeno igra za Primeveru. Igrao je za mladi tim u Ligi šampiona, a u Seriji A je debitovao na gostovanju Kremonezeu.

Ipak, u žestokoj konkurenciji nije uspeo da se izbori za veću minutažu. Olivije Žiru je prvi špic, Divok Origi alternativa, a uskoro bi na teren trebalo da se vrati i Zlatan Ibrahimović posle višemesečne pauze zbog povrede. Na to treba dodati da je Stefano Pioli često umeo da kao najisturenijeg igrača koristi i Anta Rebića. Jasno je da za Lazetića tu nema mnogo prostora.

Prethodnih nedelja su se javljali brojni klubovi zainteresovani da pozajme mladog Srbina. Prvoligaši poput Sampdorije i Kremonezea, drugoligaši poput Ređine i Kaljarija. Ali Milanov odgovor je uvek bio negativan.

Međutim, situacije sa malo promenila poslednjih dana. Milan pokušava da dovede čileansko krilo Darija Osorija (19) iz Univerzidad de Čilea. Rosoneri nude 5.000.000 evra za momka koji je već debitovao za tamošnju A selekciju ali je problem što ga želi i Aston Vila koja je spremna da plati više. Dolazak Osorija bi gotovo sigurno značio da za Lazetić više nema mesta u napadu Rosonera. Ali čak i ako Osorio ne dođe, Milan bi mogao da pusti nekadašnje Zvezdino dete u Švajcarsku.

Bazel i Jang Bojs su dva najorganizovanija švajcarska kluba, vole da pruže šansu mladom igraču, igraju napadački fudbal i bila bi to dobra sredina za razvoj omladinskog reprezentativca Srbije.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023BazelJang BojsMarko Lazetić

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara