Slavlje fudbalera Kristal Palasa posle gola Eduara (©reuters)
Slavlje fudbalera Kristal Palasa posle gola Eduara (©reuters)

Svanulo na Selhurst Parku, Palas ponizio Totenhem! Eduarov savršen debi stao u devet minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 11.09.21. | 15:16

Kakav način da Patrik Vijera upiše prvi trijumf kao trener u Premijer ligi

Savršenih u Premijer ligi više nema, Totenhem je u prvom meču posle završene reprezentativne pauze pretrpeo pravu katastrofu! S razlogom u narodu postoji ona izreka da "dok jednom ne smrkne - drugom ne svane", a upravo bi te reči mogle savršeno da posluže da u najkraćim crtama opišu ono što se ovog subotnjeg popodneva na Selhurst Parku.

Kristal Palas je iz četvrtog pokušaja ostvario prvi trijumf u novoj sezoni i to u malom derbiju protiv gradskog rivala, jedine ekipe u celom šampionatu koja je pre reprezentativnih obaveza u kvalifikacijama za sledeći Mundijal bila maksimalnog učinka. Nikako dvonedeljni odmor nije prijao Pevcima, koji je pretrpeo pravu katastrofu u završnih dvadesetak minuta! Patrik Vijera verovatno nije mogao da zamisli lepši način da kao trener Palasa stigne do prvog premijerligaškog trijumfa, pogotovo zbog svoje istorije u dresu Arsenala tokom igračkih dana jer je dobro poznato koliko se komšijski Arsenal i Totenhem ne podnose.

Izabrane vesti

Prva zvezda utakmice apsolutno je Odson Eduar! Ako se po jutru dan poznaje Kristal Palas je uradio strašan posao za "samo" 16.300.000 evra, koliko je Seltiku plaćen raspucani napadač. Jer verovatno ni u najluđim snovima Eduar nije mogao da očekuje da će mu samo nekoliko sekundi biti dovoljno da stigne do prvenca u dresu novog kluba, a tek devet minuta do dva gola i potpune ekstaze navijača!

Ušao je u igru u 84. minutu, bukvalno samo nekoliko sekundi pre nego što ga je Vilfred Zaha uposlio i omogućio mu da se proslavi praktično pre nego što mu je probio prvi znoj. Jedan dodir, dva i gol - Totenhem je na kolenima! Savršeni debi Totenhemovog dželata stao je u pogodak koji je stigao u poslednjim trenucima utakmice. Konor Galager je lepo pronašao novog saigrača, a ovaj učinio da Ugo Loris i pogotovo odbrana Totenhema pocrveni od srama. Eduar je eksplodirao i upisao svoje ime u red onih koji su imali najupečatljivije debi nastupe u istoriji Premijer lige.

Kristal Palas je izjednačio najubedljiviju pobedu u duelu protiv jednog gradskog rivala. Identičnim rezultatom Palas je razbio Totenhem i u januaru 2005, te Arsenal u aprilu 2017. godine. Totenhem je danas preživeo košmar. Posle tri minimalne pobede, kada su počele ekspresno da se lansiraju priče o Totenhemovoj transformaciji pod komandom Nuna Espirito Santa, stvari su došle na svoje. Objektivno, ovaj Totenhem nije tim koji može da se bori za titulu pored aždaja Mančester Sitija, Čelsija, Liverpula, pa čak i Mančester junajteda sa Kristijanom Ronaldom... Provlačili su se Pevci u uvodna tri kola, a danas im je sve stiglo na naplatu.

Nije se baš ni Kristal Palas proslavio, ali je definitivno zaslužio trijumf. Ne samo zato što je iskoristio sve greške protivnika, već je više napadao, bio opasniji i bliži golu pre nego što je led probio Zaha pogotkom s kreča u 75. minutu. Penalu je prethodilo igranje rukom Bena Dejvisa koji je prinudno morao da zaigra kao štoper posle amaterskih poteza Žafeta Tangange i isključenja u roku od tri minuta. Tanganga je postupio neprofesionalno i našao se u neverovatnom duelu sa Zahom samo nekoliko trenutaka pošto je isključen. Posle duela u kojem je Lukas Moura izvukao deblji kraj u duelu s Galagerom Zaha nije želeo da izbaci loptu što se Tangangi nikako nije dopalo. Startovao je agresivno, rukama direktno u lice, ali je prošao samo sa opomenom Džonatana Mosa. Tri minuta kasnije Tanganga je zbog nesmotrenog starta zaradio drugi žuti karton i isključenje, što su navijači na Selhurst Parku ispratili mahanjem u znak pozdrava. Ubrzo posle toga na teren je ušao i Luka Milivojević koji je uneo stabilnost u vezni red Palasa...

Totenhemov poraz ima dodatnu gorčinu zato što je već posle 12 minuta zbog povrede izašao Erik Dajer. Ogroman je posao pred Espirito Santom da podigne ekipu, a na Vijeri je da pokuša da zadrži ovaj nivo i uvede Palas u mirnije vode.

PREMIJER LIGA – 4. KOLO

Subota

Kristal Palas - Totenhem 3:0 (0:0)

/Zaha 75 penal, Eduar 84, 90+3/

16.00: (1,52) Arsenal (4,20) Norič (6,50)

16.00: (2,85) Brentford (2,80) Brajton (2,90)

16.00: (5,20) Lester (3,70) Mančester Siti (1,70)

16.00: (1,23) Mančester Junajted (6,50) Njukasl (12,0)

16.00: (2,75) Sautempton (3,35) Vest Hem (2,55)

16.00: (3,20) Votford (3,10) Vulverhempton (2,40)

18.30: (1,35) Čelsi (4,90) Aston Vila (9,50)

Nedelja

17.30: (4,70) Lids (3,70) Liverpul (1,75)

Ponedeljak

21.00: (1,80) Everton (3,50) Barnli (4,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Odson EduarPatrik VijeraVilfred ZahaKristal PalasTotenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara