Đorđijan de Araskaeta (©Reuters)
Đorđijan de Araskaeta (©Reuters)

Sve duži spisak Dortmundovih potencijalnih pojačanja, nova ideja - De Araskaeta

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.12.21. | 11:20

Urugvajac nikada nije igrao u Evropi, što nije mali hendikep...

Iza Dortmunda je loša polusezona. Zaostatak od devet bodova za Bajernom praktično znači da je trka za titulu izgubljena, međutim Hans Joakim Vacke i njegovi saradnici planiraju ozbiljna pojačanja tokom zimske pauze.

Nagovestli smo pre nekoliko dana pozivajući se na nemačke medije da Milioneri za razliku od nekih ranijih sezona ovoga puta pucaju na proverena, dokazana imena. U tom kontekstu pominjani su Hakim Ziješ iz Čelsija, Denis Zakarija iz Menhengladbaha i Everton iz Benfike, a sada je tu još jedno ime.

Izabrane vesti

Pojedini brazilski mediji javljaju kako Borusija ozbiljno razmišlja o kupovini jednog od najboljih igrača sa južnoameričkog kontinenta, Đorđijana de Araskaete (27).

Radi se o autentičnom majstoru loptanja, izrazitom kreativcu koji se nikada nije okušao u Evropi, što će reći da bi Dortmund ušao u ozbiljan rizik s takvim pazarom. De Araskaeta ima još godinu dana ugovora sa Flamengom i u toku su pregovori oko nastavka saradnje. Nemci navodno žele da iskoriste taj vakum i za relativno mali novac dobiju Urugvajca.

Pominje se cifra od 8.000.000 evra.

Flamengo je kupio De Araskaetu pre dve godine iz Kruzeira za blizu 15.000.000 evra. Ove sezone iskusni vezista igra izvanredno. Postigao je devet golova i namestio još 16.


tagovi

De Araskaeta

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara