Pjer Emerik Obamejan (© Reuters)
Pjer Emerik Obamejan (© Reuters)

Sve je spremno za novi ugovor: Aubi 14.500.000 evra da ostane u Arsenalu

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.08.20. | 09:23

Kapitenska traka, povišica, poređenje sa velikanima...

Malo osmeha i na licima Arsenalovih navijača. Mesecima su patili, ali poslednjih sedmica i te kako imaju razloga za zadovoljstvo. Njihov klub je igrao lep fudbal posle korone, dobio utakmice sa Mančester Sitijem, Liverpulom i Čelsijem, osvojio FA kup, plasirao se u Ligu Evrope, a sve bi trebalo da bude zaokruženo novim ugovorom sa prvu zvezdu tima – Pjera Emerika Obamjena.

Gabonac ulazi u poslednju sezonu saradnje sa Tobdžijama i njegov ostanak na Emiratima je apsolutni prioritet. Ruku na srce, Arsenal ima mogućnost da do 31. decembra automatski produži saradnju sa 31-godišnji napadačem na dodatnih godinu dana, ali Mikel Arteta je već saopštio čelnicima kako planira da gradi tim baš oko nekadašnjeg člana Sent Etjena i Borusije iz Dortmunda. A za to mu je potreban zadovoljan i ugovornim stavkama bezbrižan Auba.

Izabrane vesti

Otud, Arsenal planira da Obamejanu ponudi novi ugovor na tri godine, pod znatno povoljnim uslovima nego sad. Umesto 200.000 funti sedmično, sjajni centarfor bi zarađivao 275.000 funti svakog ponedeljka. Prevedeno na evre, umesto nešto više od 11.500.000 na godišnjem nivou, zarada bi iznosila oko 14.500.000. Što opet ne bi bilo dovoljno da ugrozi Mesuta Ozila, rekordera po godišnjim primanjima na Emiratima (20.000.000 evra), međutim, za razliku od Nemca koji samo prima lovu i maltene ništa korisno ne radi za tim, Pjer Emerik je lokomotiva, vuče ekipu napred, daje golove, asistira i nije slučajno što je Arsenalova traka obavijena baš oko njegove mišice.

Oduvek je ovaj klub imao neverovatne napadače, Obamejan zaslužuje da se poredi sa imenima poput Rajta, Bergkampa, Anrija... Što duže bude ostao s nama to će biti bliži statusu klupskog velikana. Postići gol je najteža stvar u fudbalu, a on je čini jednostavnom“, ozaren je trener Mikel Arteta.



tagovi

Pjer Emerik Obamejan

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara