Roni ©Reuters
Roni ©Reuters

Sve pucalo u Paulista derbiju - 39 šuteva, četiri gola i Roni kao nesuđeni heroj šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.02.23. | 03:59

Bez pobednika u fenomenalnom okršaju dva velikana brazilskog fudbala - 2:2

Najvažniji meč brazilskog fudbala zaslužio je čistu desetku! Korintijans i Palmeiras su u borbi do poslednjeg daha, uz sjajne golove i preokrete odigrali onako kako je bilo najpravednije - 2:2 (1:1).

U okršaju u kom je viđeno ukupno 39 udaraca na gol dva tima (20:19 u korist Palmeirasa) oba tima su po jednom bila u vođstvu, a na kraju više razloga za zadovoljstvo je imao Korintijans koji je do izjednačenja stigao golom Žila u 78. minutu utakmice. Nesuđeni heroj aktuelnog šampiona Brazila bio je Roni, koji je sjajnim golovima glavom u 43. i 53. minutu neutralisao vodeći pogodak Rožera Guedeša iz devetog minuta utakmice. Ipak, pravda je donekle zadovoljena izjednačenjem u završnici meča, s obzirom da se domaćin svim silama branio da izbegne poraz.

Izabrane vesti

Rožer Guedeš je u devetom minutu prosto zapalio Neo Kimika Arenu kada je posle ostavljene lopte Renata Agusta spoljnim delom kopače pogodio bliži gornji ugao gola na kom je stajao nemoći Veverton.

Ostatak prvog poluvremena pratile su obilne padavine, koje su u jednom trenutku bile gotovo potpuno natopile teren u Sao Paulu, pa je praktično jedino rešenje za Palmeiras bilo da izjednačenje pojuri kroz igru glavom. Na taj način su postignuta oba pogotka, a u oba navrata je asistent bio fenomenalni "paker" Rafael Vejga.

Ti golovi su samo rasplamsali dešavanja na terenu i motivaciju među domaćim igračima. U sjajnoj akciji kod postavljanja konačnog rezultata, upotrebljiv centaršut sa desnog boka je poslao Žulijano, a iskusni Žil je poklopio loptu udarcem iz prve i ona je ponovo postala neukrotiva za Vevertona.

U Palmeirasu mogu da žale za ispuštenom pobedom, ali su sigurno ponosni što su pokazali da nisu slučajno jedina neporažena ekipa u takmičenju. Sa druge strane, Korintijans ni treću utakmicu zaredom nije pobedio, ali je u okršaju sa najvećim rivalom pokazao da je potpuno spreman da se uhvati u koštac sa njim onda kada se budu vodile odlučujuće bitke za titulu.

BRAZIL, ŠAMPIONAT PAULISTA – 9. KOLO

Utorak

Botafogo SP – Sao Bento 1:0 (0:0)

/Edson Karioka 76/

Sreda

Agva Santa – Bragantino 1:0 (1:0)

/Bruno Mezenga 38/

Guarani – Sao Bernardo 1:5 (1:4)

/Ženison 44 – Barleta 7, 70, Režis 11, Souza 28, Lordelo 45+1/

Četvrtak

Portugeza – Ferovijarija 1:1 (1:0)

/Madison 20 – Pablo 70/

Sao Paulo – Inter Limeira 5:1 (2:1)

/Kajo Paulista 15, Rato 43, Galopo 49m, Pedrinjo 74, Pablo Maja 88 – Žoao Paulo 27/

Mirasol - Ituano 1:0 (1:0)

/Kamilo 33pen/

Santo Andre - Santos 1:1 (0:0)

/Pablo 71 - Mendoza 89/

Petak

Korintijans - Palmeiras 2:2 (1:1)

/Guedeš 9, Žil 78 - Roni 43, 53/



tagovi

PaulistaKorintijansPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara