(© FK Partizan)
(© FK Partizan)

Svečano u Humskoj: Partizan častio Stanojevća i igrače za ulazak u „Klub 100“

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.03.21. | 15:29

Pamte se debiji, derbiji, Brisel...

Svečano je bilo u petak iza podneva u Humskoj 1. Trener Aleksandar Stanojević nagrađen je za veliki jubilej proslavljen na nedavnoj utakmici s Radnikom ulazak u Partizanov „Klub 100“.

Strateg Parnog valjka je iz ruku predsednika Milorada Vučelića na poklon dobio plaketu i uramljen dres na čijoj poleđini piše broj 100, kako bi ilustrovao da je se popeo na osmo mesto liste najdugovečnijih trenera u istoriji crno-belih po broju utakmica na kojima je predvodio tim.

Izabrane vesti

Stanojević je trenutno na „koti 102“, a zanimljivo da u dlaku identičan broj susreta, samo odigranih imaju Lazar Marković i Aleksandar Miljković.

Po želji našeg šefa stručnog štaba, koji poštuje svetost igre i ne želi da utakmicu remeti bilo kakvim svečarskim prigodama, odlučili da na ovaj način odamo neku vrstu priznanja. U skoro osam decenija dugoj istoriji Partizana nema mnogo igrača i trenera koji su zabeležili ovaj broj utakmica, ja vam čestitam od srca, a znam da znate kakva je to čast. Želim vam da imate još mnogo utakmica i da zabeležite nove jubeleje“, naglasio je Milorad Vučelić, prvi čovek kluba iz Humske.

Među laureatima se našao i Lazar Marković, koji je priznanje dožoveo kao čast i privilegiju.

Slikao sam se više puta sa uramljenim dresom, da bih ga uramio kod kuće. Među utakmicama koje najviše pamtim su debi i poslednja pred odlazak u inostranstvo, zatim protiv našeg najvećeg rivala i u Evropi. Sa zadovoljstvom igram svaku. I pamtim“, rekao je Marković.

Desni bek Aleksandar Miljković se, takođe, zaustavio na broju 102.

Imao sam dosta uspeha, preživeo lepe trenutke, uglavnom sam sve utakmice zapamtio, a poseban je revanš sa Anderlehtom, vredan plasmana u Ligu šampiona, iako sam sedeo na klupi. Plus, večiti derbiji odlučeni golovima Jojića i Tejga“, dodao je desni bek.

Plekete i uramljene dresove dobili su još Aleksandar Šćekić i Ivan Obradović, s tim što se u njihovim slučajevima podaci o broju takmičarskih utakmica kose sa onim prezentovanim u Humskoj. Transfermakrt, koji uredno vodi evidenciju o svakom fudbaleru planete, navodi da je crnogorski vezista dosad skupio 92 meča, a levi bek 82. Nema sumnje da će uskoro obojica dostići i(li) premašiti „koti 100“.

Plaketu i dresu za 100 utakmica u dresu Partizana u subotu će dobiti i Sejduba Suma.


tagovi

Aleksandar StanojevićLazar MarkovićAleksandar MiljkovićFK PartizanMilorad Vučelić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara