Sveci u Kini odbranili presto, Ren pao za trofej u Superkupu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.08.19. | 15:40

PSŽ slavio nakon preokreta u drugom poluvremenu

Mnogo znoja su morali danas da proliju Sveci ne bi li u ruke dograbili prvi trofej u novoj fudbalskoj sezoni. Žilavi, pre svega, borbeni Ren dao je sve od sebe da zagorča život Parižanima, ali u tome nije uspeo. Kilijan Mbape i Anhel di Marija su izveli mali deo magije i uspeli su da preuzmu stvari u svoje ruke  u drugom poluvremenu i tako donesu slavlje prošlosezonskom šampionu, 2:1 (0:1).

I pre nego što uopšte krenemo da pričamo o detaljima sa same utakmice, moramo da napomenemo da se meč igrao po izuzetno lošim uslovima, svakako nedostojnim takmičenja kakvo je Superkup Francuske. Travnata podloga na stadionu u Šenženu bila je u katastrofalnom stanju, a buseni su leteli na sve strane pri svakom jačem kontaktu igrača sa zemljom. Takođe, u dresu Svetaca ni ovaj put nismo videli Nejmara, što je bila dodatna otežavajuća okolnost za Parižane.

Izabrane vesti

I prvi takvom stanju stvari, na početku same utakmice bolje su se snašli fudbaleri Rena. Nakon dosta konfuzije na sredini terena, lopta je došla do Bendžamina Borižeoa, koji je sjajno centrirao i bukvalno u centimetar tačno pronašao Adrijana Hunua. I od 12. minuta PSŽ je na semaforu imao rezultatski zaostatak.

Pokušavali su Sveci do kraja prvog dela igre da se snađu i da bar dođu do izjednačujućeg gola, ali im to jednostavno nije polazilo od ruke. Ruku na srce, ni Renu nisu dozvolili nove napade, pa je šut Hunua ostao i jedini koji su nominalni gosti uputili tokom prvog poluvremena.

Po istom receptu nastavili su Parižani i nakon odmora, ali ovoga puta sa dosta više uspeha. Zapravo, prvi gol koji je PSŽ postigao bio je gotovo “kao prepisan”. Markinjos je centrirao sa gotovo istog mesta sa kojeg je Borižeo uputio loptu prilikom pogotka Rena, ona je u šesnaestercu pronašla Pabla Sarabiju koji je samo dodao do Mbapea i stvar je bila rešena.

U 72. minutu je Džejms Lea Siliki napravio veliku grešku napravivši faul na samoj ivici šesnaesterca. Bila je to odlična prilika za direktan šut na gol, a odgovornost je preuzeo sjajni Anhel di Marija. Pogodio je bez greške, golman Rena se nije ni pomerio i Sveci su bili na pragu trijumfa.

Ipak, morali su dobro da se potrude do kraja meča ne bi li zadržali stečenu prednost. Flavijan Te, a potom i Eduardo Kamavinga imali su lepe prilike da pred sam kraj utakmice donesu poravnanje prošlosezonskom osvajaču Kupa Francuske, ali do toga nije došlo.

Tako PSŽ ima više razloga za zadovoljstvo pred povratak u Francusku iz dalekog Šenžena za početak nacionalnog šampionata narednog vikenda.

SUPERKUP FRANCUSKE

Subota
PSŽ - Ren 2:1 (0:1)
/Mbape 57, Di Marija 72 - Hunu 12/

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara