(©Reuters)
(©Reuters)

Švedska oslabljena stiže u Beograd

Vreme čitanja: 1min | uto. 13.09.22. | 17:14

Izostaju Ekdal i Karlson

Reprezentacija Švedske je ostala bez šansi da osvoji prvo mesto u grupi Lige nacija i da time izbori promociju u viši rang. Pa u poslednja dva kola pitanje je koliko će imati takmičarskog motiva i kakav će uopšte sastav selektor Jane Anderson pozvati pod zastavu.

Šveđanima je ostalo da odigraju meč sa Srbijom u Beogradu 24. septembra, a onda i sa Slovenijom na svom terenu tri dana kasnije.

Izabrane vesti

Za Švedsku meč u Beogradu nije toliko bitan, ali za Srbiju i te kako jeste, jer samo sa pobedom može da ide u Oslo tri dana kasnije da se bori sa Norveškom za prvo mesto u proboj u Ligu nacija A.

Selekcija „tri krune“ će protiv Srbije biti oslabljena za najmanje dvojicu igrača. Izostaće vezista AZ Alkmara Jesper Karlson, koji se povredio i koji se neće vratiti na teren pre oktobra, objavili su danas švedski mediji.

Pored njega, zahtev da preskoči ovu reprezentativnu akciju poslao je i vezista Specije Albin Ekdal, koji se takođe oporavlja od povrede, pa je zbog toga tražio poštedu, da bi se bolje spremio za klupske obaveze.

Selektor Švedske Anderson, kao ni strateg Srbije Dragan Stojković, još nije objavio spisak igrača na koje računa za mečeve krajem meseca.


tagovi

fudbalska reprezentacija ŠvedskeAlbin Ekdal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara