Haverc u duelu sa Alkantarom (©AFP)
Haverc u duelu sa Alkantarom (©AFP)

Svemogući Haverc i maštanje o trećem vezanom trijumfu nad Bajernom

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.06.20. | 10:03

Bavarci danas u derbiju 30. runde Bundeslige gostuju Leverkuzenu

Utakmica na BajAreni neće da presudi šampionsku trku, ali bi pobeda mogla drastično da približi Bajern osmoj uzastopnoj tituli. Svaki drugi rezultat išao bi na ruku njegovim pratiocima, pre svega Dortmundu, ali i Leverkuzenu, koji vodi borbu za četvrto mesto, a trenutno mu izmiče zbog nešto lošije gol-razlike u odnosu na Menhengladbah.

Nisu bitni samo bodovi, već i neki lični ciljevi i obostrano jaki motivi. Vodeći strelac lige Robert Levandovski pokušava da sruši rekord od 40 prvenstvenih golova koji je 1972. postavila Bajernova legenda Gerd Miler (sada je na "koti 29"). Leverkuzen, opet, mašta o trećem uzastopnom trijumfu nad Bavarcima, što mu nikad nije pošlo za rukom, dok trener minhenskog giganta Hansi Flik želi revanš za prvi poraz koji je pretrpeo na klupi Crvenih.

Izabrane vesti

Podsećamo, poslednjeg novembarskog dana Verkself je pokorio Alijanc Arenu iz dve polukontre preko brzonogog Jamajčanina Leona Bejlija, mada je imao i mnogo sreće jer je Bajern propustio ogroman broj šansi, što mu se retko dešava. Nema sumnje da će domaći nastojati da primene isti recept, s tim da imaju još jednog aduta, a reč je o 20-godišnjem Kaiju Havercu. Momak kojem su nemački mediji nadenuli nadimak "Svemogući" izuzetno je opasan iz prekida, a u meču sa Ajntrahtom najbolje se videlo da aktuelni prvak ima problema u skok igri.

S druge strane, povratak oporavljenog Tijaga Alkantare nadogradiće ionako moćan rivalov manevar i povećati pritisak na defanzivu Aspirindžija koja je protiv prethodnog im gosta Volfzburga iskazala mnogo slabosti – a kad Bajern "namiriše krv", spasavaj se ko može.

U isto vreme, od 15.30, na teren će i Ajntraht i Majnc. Timo Verner, koji inače igra za Lajpcig, jedina je osoba u 21. veku u Nemačkoj koja je dva puta u sezoni postigla het-trik jednom rivalu. A tim koji se uvukao u istoriju sa tako neprijatnim ishodom je Majnc. Ajntraht nema moćnu liniju napada koja bi mogla da mu uradi ono što i as Bikova. Majnc čeka žestoka borba za opstanak, ali Ajntrahtu bi još jedan poraz lako mogao da donese istu sudbinu. Bitka autsajdera je uvek zanimljiva, jer gledati njihovo suočavanje i posmatrati borbu za život je uvek zanimljiva.

Svi znaju da je RB Lajpcig jedan od najboljih napadačkih timova na svetu. U Bundesligi sigurno - 74 pogotka u 29 kola. Trener Julijan Nagelsman je naučio igrače da rade na selekciji, što se pretvara u uništavanje protivničkog gola. A na takvim sitnicama izgrađena je i cela munjevita igra Bikova.

Lajpcig brani mesto u Ligi šampiona i trenutno je trećeplasiran, ali sa samo dva boda manje od drugoplasiranog Dortmunda. Menhengladbah i Leverkuzen su odmah iza leđa i čekaju svaki kiks. Zato može da se kaže da je Lajpcig imao sreće da se u 30. rundi bori sa Paderbornom. Čitav svet je siguran da gosti neće samo izgubiti, već će to učiniti sramotno.

Poslednji meč dana rezervisan je za okršaj Dortmunda i Herte (18.30). Borusija je nedavno protiv Bajerna izgledala kao mala maca, ali to ne ide tako protiv ostalih u ligi. Prošlog vikenda u sudaru sa Paderbornom Dortmund je bio ljuti lav, pa je fenjeraš razbijen rezultatom 6:1. Ali Herta ne sme da gubi nadu, jer uz određene okolnosti ipak ima nade da može da se domogne Lige Evrope.

LEVANDOVSKI DAJE GOL - 1,50! HAVERC DAJE GOL - 2,60!

BUNDESLIGA - 30. KOLO

Petak

Frajburg – Menhengladbah 1:0 (0:0)

/Petersen 58/

Subota

15.30: (2,05) Ajntraht (3,50) Majnc (3,60)

15.30: (6,00) Leverkuzen (4,50) Bajern (1,50)

15.30: (2,70) Fortuna Diseldorf (3,30) Hofenhajm (2,60)

15.30: (1,15) RB Lajpcig (8,50) Paderborn (15,0)

18.30: (1,38) Dortmund (5,00) Herta (7,75)

Nedelja

13.30: (3,30) Verder (3,40) Volfzburg (2,20)

15.30: (2,50) Union Berlin (3,20) Šalke (2,95)

18.00: (2,70) Augzburg (3,25) Keln (2,65)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara