Najnovije vesti

“Svete krave“ odbijaju da smanje ugovore? Alba najveći problem, Barsa preti tužbama

Vreme čitanja: 2 minuta

Đordi Alba (©Reuters)

Doskora su se hvalili najvećim budžetom za plate. Sada je to teg oko vrata Blaugrane

Iskreno, klub je u gorem stanju nego što sam očekivao“.

Tako je Đoan Laporta prokomentarisao finansijsku situaciju u klubu kada je počinjao povratnički mandat na predsedničkoj funkciji u Barseloni. U međuvremenu je koronavirus podivljao i situacija je postala još gore. Procenjuje se da je Barselona prošle sezone izgubila barem 400.000.000 evra. A samo za plate fudbalera do sada je izdvajala više od 500.0000.000.

Stoga je prvi cilj nove uprave bio da drastično sreže izdatke za zarade igrača. Lionel Mesi je već prihvatio novi ugovor za 50 odsto manje para. Ali pregovori sa ostalim igračima ne idu baš tako glatko. Posebno sa onima koji su tu najduže i koji bi trebalo da osećaju klub kao svoj.

Doduše, ima tu razmimoilaženja u medijskim napisima. Katalonski Sport tako piše da nema dogovora sa „svetim kravama“ kako naziva Đerara Pikea, Serđija Roberta, Serđija Busketsa i Đordija Albu. Sa druge strane, Mundo deportivo, tradicionalno blizak svakoj Barseloninoj upravi, kaže da je problem izražen samo u Albinom slučaju. Mada ni ostali ništa nisu potpisali, ali su navodno izrazili spremnost da ponesu svoj deo žrtve.

Barselona svakako mora da reaguje. Već dugo se priča o brojnim načinima kojima bi troškovi mogli da se smanje, uključujući tu i trampu Antoan Grizman za Saula Njigeza iz Atletika. Ideja da se prodaju Filipe Kutinjo ili Usman Dembele zasad ne prolazi, jer nema zadovoljavajućih ponuda.

Stoga se u klubu spremaju i na radikalne mere. Navodno će svima biti dati rok do 15. avgusta. U suprotnom će Barselona možda izvesti igrače i na sud, mada nije baš najjasnije šta misle da postignu sa tim, jer su ugovori na strani igrača.

Pike, Buskets i Roberto su navodno spremni da prihvate smanjenje, ako im se ugovori produže. Alba se pravi mrtav, za razgovore nisu spremni ni Miralem Pjanić ni Samjuel Umtiti. Realnije je da njih klub proda, ako se pojavi spreman kupac.

Sud više nije tako nerealna opcija. Teška vremena za Barselonu. Previše su promašivali poslednjih godina.

Favoriti i notifikacije:

Barselona

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva