Violeta Slović na meču sa Turskom (© MN Press)
Violeta Slović na meču sa Turskom (© MN Press)

Svetska velesila će imati problema sa Srbijom: Mundijal je san koji možemo da ostvarimo

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.04.22. | 14:19

Selektor Predrag Grozdanović i kapiten Violeta Slović optimisti pred nastavak kvalifikacija

Muškarci su se plasirali na Mundijal, mogle bi i dame. Nikad naše devojke nisu igrale na završnom turniru najboljih planetarnih reprezentacija, a takva šansa im se nudi u završnici evropske zone kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. u Australiji i Novom Zelandu.

Tri kola pre kraja takmičenja u Grupi H Srpkinje su druge na tabeli, iza Nemica, s kojima se u derbiju ove runde sastaju u utorak od 16 časova na jednom od terena Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi.

Izabrane vesti

Biće to prilika da se još više primaknu cilju.

Očekuje nas spektakl, meč protiv reprezentacije koja predstavlja velesilu u muškom, ali i ženskom fudbalu. Nemačka je favorit, ali je Srbija pokazala je da može da igra protiv svake selekcije. Ne plašimo se velikih timova, sazreli smo kao tim, porasli i s pravom se nadamo lepim stvarima. Verujem u devojke, ono što rade, pokazale su kvalitet, Srbija ima nešto što druge reprezentacije nemaju i mislim da će devojke sutra to i pokazati na terenu. Da će jedna svetska velesila u fudbalu imati problema sa Srbijom. Mnogo smo znoja prolili da bismo došli u priliku da budemo konkurentni najbljima na svetu, išli smo korak po korak i došli na jedan nivo“, predočio je selektor Predrag Grozdanović.

Utorak, 16.00: (25,00) Srbija (15,00) Nemačka (1,05)

Naše devojke su pre četiri dana savladala Izrael 4:0 i tako se učvrstile na drugom mestu tabele. Nemice su odmakle (imaju šest bodova više, tri kola pre kraja), a mi dva boda prednosti u odnosu na Portugal, u borbi za mesto koje vodi u baraž u kome će učestvovati devet najboljih drugoplasiranih selekcija.

Zajedno smo tri godine,interesantno je da tokom svih okupljanja nikada nismo bili kompletni. I nikada nismo tražili alibi, naprotiv, sastav koji je bio na raspolaganju bio je uvek i najbolji. I sada smo bez osam igračica, ali nemam sumnju da će devojke koje dobiju poverenje, pružiti maksimum. Pokušaće da ostvare rezultat koji bi ušao u istoriju ženskog fudbala. Dosad smo ostvarili svoj cilj, a to je da dođemo u situaciju da se borimo za baraž sa selekcijom Portugalije. Taj meč se igra u septembru, a ukoliko bi slavili, definitivno bi ostvarili najveći uspeh u istoriji ženskog fudbala u Srbiji. Plasman u baraž (na programu u oktobru, op. au) doneo bi novo uzbuđenje i priliku da ostvarimo snove“, napomenuo je Grozdanović.

Jedna od najboljih igračica reprezentacije Srbije, Violeta Slović i sutra će nositi kapitensku traku, u nameri da naš tim prođe bolje nego kad se prethodni put namerio na Nemice (1:5).

„Imamo dovoljno samopouzdanja pred ovako važan meč, iza nas je šest pobeda u nizu. Respektujemo Nemačku, ali znamo koliko rada uložili kako bismo došli u situaciju da se borimo za baraž. Moramo biti strpljivi i čekati šanse koje će se ukazati. To je put do pozitivnog rezultata. Devojke su svesne značaja meča, na neki način sudbina ženskog fudbala je u našim rukama. Želimo da budemo prva generacija koja će učestvovati na najvećem takmičenju“, istakla je Violeta Slović.



tagovi

Violeta SlovićPredrag Grozdanovićkvalifikacije za svetsko prvenstvoŽenska fudbalska reprezentacija SrbijeFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara