Svi problemi Zvezdine odbrane: Razmišljalo se o štoperu iz omladinaca, Odada nije licenciran, Srnić ostao kao jedina opcija na beku

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.02.21. | 10:26

Čekajući konačnu odluku oko Marka Gobeljića

Čak i da Mirko Ivanić ne bude u stanju da igra – a sve ukazuje da će tako biti – trener Crvene zvezde Dejan Stanković imaće u ofanzivi dovoljno aduta da igra na polovini Milana. Pokazali su Gelor Kanga i El Fardu Ben u velikom broju evropskih mečeva da su sposobni da naprave razliku, računa se i na tehničke mogućnosti i maksimalnu motivisanost Italijana Filipa Falka. Tu su i mlade snage poput Željka Gavrića, i Veljka Nikolića, biće u avionu za prestonicu mode mesta za Aleksandra Katija.

Jeste da će biti u koži boksera, koji protiv konkurenta iz jače kategorije, mora da odradi borbu sa zavezanom rukom, ali Dejan Stanković može da posloži ekipu u ofanzivi i pruži adekvatnu podršku napadačima Dijegu Falčineliju i Milanu Pavkovu...

Izabrane vesti

Glavni problemi kriju se na drugoj strani terena. To je bilo svima jasno još posle završetka prvog duela, kada su otpali Nemanja Milunović i isključeni Milan Rodić. Ranije je iz konkurencije ispao mladi centralni defanzivac Strahinja Eraković, zbog malera i loma metatarzalne kosti na zaleđenom terenu u Nišu.

I da hoće Dejan Stanković teško da može da prepiše taktiku iz beogradskog duela kada je meč počeo sa trojicom centralnih defanzivaca. Srpski šampion je ostao sa Degenekom i Pankovom kao jedinim opcijama, uz malu ogradu: u nekim varijantama poziciju desnog štopera može da pokrije i Marko Gobeljić.

Međutim, i njegov nastup je neizvestan zbog povrede skočnog zgloba zadobijene u petom minutu beogradskog meča sa Milanom. Deluje da univerzalac iz ere Vladana Milojevića nikada nije bio potrebniji crveno-belima, bez obzira na oscilacije u formi ove sezone. Kada se tome doda da crveno-beli za evropska takmičenja nisu licencirali Ričarda Odadu, jasno je da Dejan Stanković na klupi neće imati igrača koji može da odgovori zahtevima u centralnom delu odbrane. Ili kome je to primarna pozicija.

Upravo zbog toga razmišljalo se prethodnih dana u Milano krene štoper omladinskog tima Aleksandar Lukić. Posle šest meseci boravka u Grafičaru, talentovani defanzivac je vraćen u juniorskli pogon. Nalazi se na B listi i mogao je da popuni broj. Međutim, od te opcije se odustalo. Zvezda će u Milano krenuti sa dvojicom klasičnih štopera.

(4,20) Lacio (3,60) Bajern (1,87)

Kada smo već pomenuli Gobeljića, jasno je da bi on bio u konkurenciji da pokrije poziciju levog beka. Međutim, čini se da je Slavoljub Srnić sada jedina Stankovićeva opcija na toj poziciji, pošto je van konkurencije i Aksel Bakajoko. Još jedan od igrača koji je prinudno mogao da glumi Milana Rodića. Do sada Srnića nismo gledali u toj ulozi, ali je kod Vladana Milojevića u nekim situacijama bio rešenje na desnom boku. Dobio je Srnić šansu u Subotici, istina sa nešto ofanzivnijim zadacima i uneo je život u redove srpskog šampiona.

Problemi u defanzivi trebalo bi da znače da će se Dejan Stanković vratitii na formaciju sa četvoricom pozadi, ali i da bi taj bedem trebalo da bude ojačan tandemom zadnjih veznih Petrović – Sanogo.



tagovi

Slavoljub SrnićRičard OdadaMarko Gobeljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara