©Reuters
©Reuters

Svi učesnici Lige šampiona: Milan jedini velikan koji ne može sa Šerifom u istu grupu

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.08.21. | 00:09

Rosoneri u četvrtom šeširu, zajedno sa debitantom u elitnom takmičenju

Poznati su svi učesnici ovogodišnje Lige šampiona. Evropske kvalifikacije u sva tri takmičenja obeležio je moldavski šampion Šerif iz Tiraspolja, koji je ostvario istorijsko učešće u elitnom takmičenju. Žreb će biti održan danas od 18 časova u Istanbulu, a poznat je izgled sva četiri šešira na žrebu.

Ono što je zanimljivo, Milan je jedini velikan sa kojim ekipa Jurija Verniduba nje može da se nađe u istoj grupi, s obzirom da su Rosoneri u istom šeširu, sa četvrtim najlošijim koeficijentom u ovogodišnjem takmičenju.

Izabrane vesti

Prvi šešir predvode prošlosezonski osvajači Lige šampiona i Lige Evrope Čelsi i Viljareal, a onda sledi šest šampiona iz država sa najboljim rangom nacionalnih šampionata. To su Atletiko Madrid, Mančester Siti, Bajern Minhen, Inter, Lil i Sporting.

Tako se došlo u situaciju da je drugi šešir ubedljivo najakvalitetniji, jer je satkan od sve samih giganata. To su Real Madrid, Barselona, Juventus, Mančester Junajted, Pari Sen Žermen, Liverpul, Sevilja, Borusija Dortmund.

Treći ne deluje previše zvučno, s obzirom da su tu Porto, Ajaks, Šahtjor, Lajpcig, Benfika, Atalanta i Zenit, dok je poslednji baš skroman. U njemu se nalaze Bešiktaš, Dinamo Kijev, Klub Briž, Jang Bojs, Milan, Malme, Volfzburg i Šerif.

Prvo kolo elitnog takmičenja zakazano je za 14. i 15. septembar, a poslednje šesto igra se 7. i 8. decembra.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara