Stevan Jovetić (©Reuters)
Stevan Jovetić (©Reuters)

Svih šest republika bivše Jugoslavije u istoj diviziji? Moguće je

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.11.20. | 13:58

Crna Gora večeras protiv Kipra juri promociju u viši rang Lige nacija

Teoretski je moguće da svih šest reprezentacija koje su bili članovi nekadašnje republike Jugoslavije budu u diviziji B Lige nacija. Hrvatska se bori da ne ispadne iz najjače divizije, gde je već ispala Bosna i Hercegovina, Srbija pokušava da sačuva svoj status, a Crna Gora, Severna Makedonija i Slovenija čine sve da izbore promociju iz C divizije.

Pred Hrabrim sokolovima je večeras trenutak istine - još jedan ciklus u istom rangu ili plasman u diviziju B Lige nacija. Rival je pod Goricom Kipar, koji se bori da ne ispadne u D diviziju (20.45). Sastavu Faruka Hadžibegića samo pobeda garantuje promociju u viši rang ovog takmičenja, a možda mu naposletku bude dovoljan i remi u slučaju da Luksemburg, koji ima bod manje i bolji međusobni skor od Crne Gore, ne opravdava ulogu favorita u duelu sa Azerbejdžanom u istom terminu.

Izabrane vesti

Reklo bi se, lak posao je pred Crnogorcima, ali ni poslednjeplasirana ekipa iz grupe nije mačji kašalj. Domaćin nije pokazao apsolutnu dominaciju do sada, a ni gost nije delovao kao potpuni autsajder.

"Nadam se pobedi, ali biće teško. Kipar je u subotu pobedio Luksemburg, koji je u tom momentu bio favorit za osvajanje grupe. A kad je pobedio njega, verovatno veruje da može i nas. Naš motiv je plasman u viši rang. Imamo i želju i volju, pošteno ćemo oznojiti dres, a šta će biti na kraju, videćemo", rekao je Hadžibegić.

Dakle, sve staje u večerašnjih 90 minuta. Uspeh ili neuspeh.

"Tako je svugde na ovim prostorima. I meni je drago što je tako. Ja sam čovek sa ovih prostora i znam kako to ide, volim tu tenziju, uživam u njoj celog života. Kao sportista, ne plašim se izazova. Nisam se plašio ni Dijega Maradone, a on je bio čudo, van svog vremena. Imamo Jovetića, koji nije umoran, već maksimalno spreman za meč. Mnogo nam znači njegovo prisustvo, to je igrač svetske klase", istakao je selektor Crne Gore.

Sa druge strane, Kipar rizikuje ispadanje u najslabiju diviziju Lige nacija. Selektor ove selekcije Johan Valem nije u situaciji nikome da preti.

"Dolazimo na megdan najboljoj ekipi u grupi. Crna Gora je odlična, poštujemo je, a ja od mojih igrača želim da vidim timski duh. Voleo bih da odigramo kao protiv Luksemburga kada smo preokrenuli. Nadamo se da možemo da izbegnemo ispadanje, ali ovo je mlada ekipa koja je u fazi stvaranja", ocenio je Valem.

LIGA NACIJA C - 6. KOLO

Utorak

GRUPA 1

20.45: (2,25) Luksemburg (3,05) Azerbejdžan (3,60)

20.45: (1,65) Crna Gora (3,60) Kipar (6,00)

Sreda

GRUPA 2

18.00: (2,50) Jermenija (3,10) Severna Makedonija (3,00)

18.00: (1,50) Gruzija (4,00) Estonija (7,50)

GRUPA 3

20.45: (1,88) Grčka (3,40) Slovenija (4,40)

20.45: (1,40) *Kosovo (4,50) Moldavija (8,50)

GRUPA 4

16.00: (1,85) Albanija (3,45) Belorusija (4,50)

16.00: (1,95) Kazahstan (3,35) Litvanija (4,20)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga nacijareprezentacija Kiprareprezentacija Crne Gore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara