Mile Svilar (Reuters)
Mile Svilar (Reuters)

Svilar u Romi do 2027. godine, plata oko 1.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.03.22. | 20:16

Reprezentativac Srbije uspešno prošao lekarske preglede i na kraju sezone će se preseliti u Večni grad

Nije još osvanula slika sa dresom ili šalom Rome, ali posle današnjih lekarskih pregleda, više nema dileme - Mile Svilar će od predstojećeg leta postati novi član Vučice. Povremenog golmana reprezentacije Srbije na Olimpiku očekuje ugovor do 2027. godine, u platu za koju italijanski mediji javljaju da će biti oko 1.000.000 evra po sezoni.

Dakle, bez dinara obeštećenja stiže momak koji će biti zamena iskusnom Ruiju Patrisiju. Doduše, prvi operativac Rome Tijago Pinto postarao se da klub u čijem je sportskom sektoru prethodno radio ne ostavi baš u potpunosti praznih ruku. Džentlmenskim potezom omogućio je lisabonskom velikanu da dobije određeni procenat novca od naredne Svilarove prodaje. A i ko zna šta bi Romi u budućnosti moglo da zatreba od Benfike.

Izabrane vesti

Momka koji ove sezone nije odigrao niti jedan minut u elitnom rangu portugalskog fudbala, je istovremeno pratio i Real Sosijedad, ali novi trener kroz par meseci biće mu Žoze Murinjo. Portugalski strateg je nakon meča Benfike i Mančester Junajteda koji je vodio 2017. godine nazvao Svilara dečakom koji je poput zveri i apsolutnim fenomenom. Tada je Svilar debitovao u Ligi šampiona i jeste pogrešio i poklonio gol Junajtedu, ali je u drugom meču grupne faze odbranio penal Entoniju Marsijalu.

Otkako je krajem avgusta 2017. došao na Luž iz Anderlehta za 2.500.000 evra, upisao je 23 nastupa za prvi tim Orlova, u 20 navrata vadio loptu iz mreže, a ostao je nesavladan na osam duela.



tagovi

Mile SvilarRomaBenfika

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara