Svlačionica Švedske brani selektora posle katastrofe u Beogradu: Svi stojimo iza njega i apsolutno mu verujemo

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.09.22. | 18:28

"Pobedićemo Sloveniju, uveren sam u to", kaže Dejan Kuluševski

Selektor Švedske Jane Andersen suočava se sa žestokim kritikama tamošnje fudbalske javnosti posle teškog poraza u Beogradu (1:4), ali se čini da u ovom trenutku ima maksimalno poverenje svlačionice državnog tima.

Tako se barem može naslutiti na osnovu izjava prvotimca Totenhema Dejana Kuluševskog dan nakon debakla na stadionu Rajko Mitić.

Izabrane vesti

"Apsolutno mu verujemo. Stojimo iza njega i tim je jedinstven po tom pitanju. Mislim da ćemo uspeti da pobedimo Sloveniju, uveren sam u to, ovaj tim ima mnogo talenta", rekao je Kuluševski.

Odlični fudbaler je sinoć nakon meča pokušao da pronađe problem trenutne situacije u svojoj selekcije.

"Trenutno nam je teško u našim klubovima. Ne igramo, dolazimo ovde u lošem tajmingu i nismo dovoljno fizički dobri, a onda sve to skupo plaćamo. Vidite njihove igrače, igraju svaki minut, kapiteni su najboljih svetskih timova. Ako smo lošiji, onda moramo da pružimo više, da želimo više, moramo da budemo bolji u defanzivi i imamo više vere u sebe".

Kuluševski smatra da se razlika između Švedske i ostalih ozbiljnih selekcija pravi još u omladinskoj konkurenciji.

"Mislim da moramo da menjamo mentalitet već kao deca, sa 15 godina. Druge su zemlje ispred nas, moramo da pokažemo mnogo više želje. Ovde u Švedskoj se fudbal doživljava kao igra, ali u Evropi je to na život ili smrt. Ako ti ne oduzmeš loptu onda je uzimaju drugi i postižu gol. Zaista treba da se postaramo da mladi igrači imaju bolju šansu u budućnosti", dodao je Kuluševski.

U utorak će obe utakmice u grupi 4 divizije B Lige nacija direktno odlučivati o plasmanu. Srbiji pobeda u Oslu donosi promociju i baraž za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a Švedskoj su neophodna tri boda protiv Sloveniji kako ne bi ispala u niži rang.


tagovi

Jane AndersonDejan Kuluševski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara