Stiven Berghujs proslavlja vodeći gol Ajaksa (Reuters)
Stiven Berghujs proslavlja vodeći gol Ajaksa (Reuters)

Tadić izmišljao šanse i promašio nemoguće, Ajaksova mašina mogla da zgromi Bešiktaš (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.09.21. | 20:39

Kopljanici pobedili Bešiktaš - 2:0, a mogli su komotno da mu spakuju pet komada

Možda je posle dve runde rano prognozirati da li će neki klub u nokaut fazu Lige šampiona, ili šta bi tamo mogao da napravi, ali neke činjenice moraju da se podvuku. Ajaks je napadačka mašina, koja se posle uvodne dve utakmice u evropskoj eliti sebi dobrano raskrčila put ka top 16 fazi. Posle masakriranja Sportinga pre dve nedelje, večeras je vrlo lako sličnu sudbinu mogao da doživi i Bešiktaš. Šampion Turske nije primio bar pet golova isključivo zahvaljujući odbranama Ersina Destanoglua i promašajima amsterdamskog velikana - 2:0 (2:0).

Okršaj na Johan Krojf areni dao je novu potvrdu kakav je posao u poslednja dva prelazna roka napravio sportski sektor Ajaksa. Počev od kupovine indisponiranog Sebastijana Alea koji je u Amsterdamu fudbalski vaskrsao, odnosno letošnjeg potpisa Stivena Berghujsa, doskorašnjeg fudbalera arhineprijatelja Fajenorda. Obojica su se po jednom upisala u strelca i obojica su mogla da okončaju meč bar sa po još jednim golom kraj svog imena.

Izabrane vesti

Dušan Tadić je bio raspoložen razigravanje ekipe više nego za postizanje golova. U 17. minutu promešao je odbranu Bešiktaša, poslužio Berghujsa, a ovaj posao loptu u dalji ugao. Par minuta ranije, pomenuti dvojac je kreirao gotovo identičnu akciju, selekcija uloga bila je istovetna, ali je Berghajs tada bio neprecizan.

Završnica prvog dela donela je Aleovu loptu kojom je kao na tacni poslužio svog kapitena, ali je srpski plejmejker neshvatljivo loše reagovao iz peterca gostiju. Tadićevu grešku par minuta kasnije zamaskirao je Ale, koji je, delovalo je uz određeno prisustvo faktora sreće podebljao prednost lidera grupe C. Bio je to njegov 24 gol od dolaska u Ajaks - računajući i asistencije dolazimo do zaključka da je na 33 nastupa učestvovao u isto toliko golova za šampiona Holandije. A kako je samo do pre godinu dana tužno izgledao u Premijer ligi igrajući za Vest Hem.

Posle pokera golova protiv Sportinga na premijeri, večerašnjim je dodatno zacementirao mesto na čelu liste strelaca Lige šampiona, a lako je mogao i do šestog pogotka... Samo da je u 69. minutu iskoristio savršen centaršut Tadića. Loše se tada kretao golman Ersin koji je par minuta kasnije sprečio Neresa da učini pobedu domaćina ubedljivijom. Zaključak: Erik Ten Hag je naštimovao orkestar čiji je govor tela na terenu ukazivao jedino na želju da se pobeda učini ubedljivijom.

Suma sumarum: U Erediviziji posle sedam mečeva gol Ajaksova gol razlika je 30:1, u Ligi šampiona 7:1. Očigledno da je otvaranje takmičarske godine i debakl 4:0 u Superkupu koji mu je priredio PSV, ozbiljno razbudio Kopljanike koji su se zainatili da im se u budućnosti ne ponovi ništa slično. Od tada dva primljena gola na devet susreta.

GRUPA C

Ajaks - Bešiktaš 2:0 (2:0)

/Berghujs 17, Ale 43/

21.00: (1,50) Dortmund (4,60) Sporting (7,00)



tagovi

AjaksDušan TadićStiven BerghujsBešiktaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara