Tadić na radaru Milana i Bajerna

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.07.19. | 16:11

Velikani ne odustaju

Ajaks je danas počeo pripreme za novu sezonu. U De Tumkost su se javili svi igrači osim reprezentativaca Neresa, Taljafika, Zijeha, Onane i Mazrauija koji se su zbog Kopa Amerike i Kupa kasnije priključiti.

Među prisutnima na Ten Hagovoj prozivci su bili De Liht, Van de Bek, Šene, pojačanja Marin i Promes, ali i naš Dušan Tadić. Srpski as je viđen kao jedan od nosilaca igre za narednu sezonu. Ajaks je napustio De Jong, uskoro će to uraditi i De Liht, vrlo verovatno i Zijeh,  a možda čak i Van de Bek kao neko ponudi 50.000.000 evra. Tadić, Neres, Blind i pojačanja Marin i Promes bi trebalo da čine okosnicu timu, ali čak ni to nije toliko sigurno.

Izabrane vesti

Italijanski mediji javljaju da Milanu i Bajern i dalje motre na Tadića i da bi u nastavku prelaznog roka mogli da krenu u akciju dovođenja najboljeg igraa Ajaksa. U Amsterdamu to nisu planirali, ali moraju da budu oprezni. Kada je letos dolazio iz Sautemtpona, Tadić je potpisao ugovor do 2022. godine. Uz usmeni dgovor sa direktorom Overmarsom da ostane makar dve godine. To podrazumeva i sledeću sezonu.

Tadić je već imao unosne ponude iz Kine. Nedavno je odbio kineski Dalijan koji mu je nudio neverovatnih 14.000.000 evra po sezoni na ime trogodišnjeg ugovora. Želi da nastavi sa fubalom na ozbiljnom nivou i zato Kina nije opcija. Ili je makar stavljena na čekanje.

Međutim, Milan i Bajern su nešto drugo. Pogotovo Bajern. Italijani pišu da su čelnici oba kluba u kontaktu sa Tadićevim zastupnicima i da je moguće ponude za Srbina u finišu prelaznog roka.  

Uprkos sjajnim izdanjima minule sezone, Tadić sa 30 godina nema vrednost koju bi imao neki mlađi igrač sa takvim učinkom. Procenjuje se da je nejgova cena između 20.000.000 i 30.000.000 evra. Za Milan je to nešto skuplja investicija, ali s obzirom da nemaju mnogo izbora, igrač Tadićevog kalibra bi im došao kao fantastično pojačanje.

Bajern već mesecima traga za pojačanjima na poziciji krila koja bi zamenila Robena i Riberija. Makar jednim takvim fudbalerom. Kalum Hadson Odoi, Nikola Pepe i Leroj Sane su se pokazali kao nemoguće mete, Lukas Vaskez, Everton Soares i Stoven Bergvajn su samo opcije oko kojih ne postoji koncenzus u Minhenu, a Tadić je na radaru Bavaraca još od jesenas. Tada ih je impresionirao u mečevima Lige šampiona, a kasnije ih dodatno oduševio sjanim igrama tokom cele sezone. Cena, kvalitet, profesionalizam... Tadić ima sve što je potrebno da bi postao fudbaler Bajerna.

Međutim, pita se i Ajaks, a Srbin je do sada poštovao usmeni dogovor sa Overmarsom napravljen letos i odbijao mnogo veći novac iz Kine.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara