Dušan Tadić (©Reuters)
Dušan Tadić (©Reuters)

Tadić posle fenomenalne nedelje: Idemo još jače, u Ajaksu se uvek traže pobede i to sa stilom

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.10.21. | 17:12

„Lična statistika mi nije bitna, samo da pobeđujemo“, kaže srpski as

Kakva nedelja za Ajaks! Četiri komada u mrežu Borusije Dortmund u Ligi šampiona (4:0), pa samo pet dana kasnije „petarda“ najvećem rivalu PSV Ajndhovenu u holandskom derbiju (5:0).

I sve to pod dirigentskom palicom kapitena Dušana Tadića, lidera, komandanta ekipe. Kada se lomi, kada je bitno, lopta ide njemu, a srpski čarobnjak uvek izvuče iz malog džepa neku novu majstoriju koja izazove uragan radosti na tribinama.

Izabrane vesti

Najfascinantnije je kako je Ajaks posle četvorke Dortmundu imao dovoljno snage, svežine, volje da samelje i PSV samo pet dana kasnije.

Ostvarili smo dve jako bitne pobede, dobili jake utakmice i to smo ih dobili sa stilom. I jedna i druga utakmica su bile izazovne i teške na svoj način, Dortmund i PSV su odlične ekipe, ali videlo se kad igramo naš fudbal da retko ko može da nam parira“, kaže Tadić za Mozzart Sport.

Mnogi drugi posle takve dve fantastične partije odspavali koji dan na lovorikama, ali u Amsterdamu nema osvrtanja za sobom. Radovalo se posle utakmice i to je dosta. Vreme je za nove izazove.

Nema pražnjenja pošto Ajaks uvek traži pobede i to sa dominacijom na terenu. Tako da nema vremena za radovanje. Idemo dalje i još jače i jače, nema mesta za bilo kakvo zadovoljavanje“.

Kažu, ulicama Amsterdama i danas odjekuje ime Dušana Tadića, koje u oduševljenju pevaju navijači Ajaksa...

„Imam jako lep odnos sa navijačima, od prvog momenta osetila se ta konekcija i jako mi je drago zbog toga“.

Prvi na tabeli u domaćem prvenstvu, prvi u grupi Lige šampiona, Ajaks ponovo pokazuje da ima tim za velika dela. Pitanje je samo koliki je „plafon“ ovog tima, koji trenutno deluje nezadrživo.

Videćemo za domet, idemo korak po korak. Prvo da prođemo grupu u Ligi šampiona i da ostanemo prvi na tabeli, a onda ćemo da vidimo“.

Ajaks je kao ptica feniks. Svakog leta odu dvojica-trojica supertalenata, ali ekipa se ponovo vine u nebo i melje sve pred sobom. Navikao se i Tadić na to da svakog leta kreće ispočetka.

Igrača Ajaksa svako hoće, nebitno koliko godina ima, tako da smo navikli na tu činjenicu. Klub se razvija u pravom smeru, ulaže se dosta i ostaje se dosledno klupskoj filozofiji da se stvaraju mladi fudbaleri. Kao i da se igra totalni fudbal“.

Gol u mrežu PSV-a je tačno 100. za Dušana Tadića u ligi Holandije. Još šest mu nedostaje da prestigne Mateju Kežmana i postane najefikasniji Srbin koji je ikada igrao u zemlji lala.

„Nije mi to bitno. Najvažnije je da pobeđujemo i osvajamo titule, a individualna priznanja dolaze kao produkt timskog uspeha“.

Sipa Tadić golove i asistencije, u ligi Holandije, u Ligi šampiona. Valjda nešto ostane i za 14. novembar i „finale“ reprezentacije Srbije u Lisabonu protiv Portugalije za direktan put na Mundijal.

Naravno da će ostati, ali najbitnije je da pobedimo i plasiramo se na Svetsko prvenstvo. Neće biti lako, međutim, verujem da možemo da ih pobedimo. Otkad je došao, Piksi ugrađuje u ekipu to samopouzdanje i veru da može svako da se pobedi“, poručuje Dušan Tadić, prva violina moćnih Kopljanika iz Amsterdama. 


tagovi

AjaksDušan TadićHolandijafudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara