Tadić i Overmars (© Ajax)
Tadić i Overmars (© Ajax)

Tadić se ne odriče Marka Overmarsa: Pretvorio mi je san u stvarnost, nemamo pravo da osuđujemo

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.03.22. | 11:58

“Svi grešimo”, kaže kapiten Ajaksa

Neće biti da se Mark Overmars poneo gospodski, Dušan Tadić jeste. Dok holandska javnost i dalje ispira usta smenjenim sportskiim direktorom Ajaksa, kapiten tamošnjeg velikana ga se ne odriče. Niti mu pada na pamet.

Možda bi neko drugi na mestu srpskog reprezentativca “oprao ruke”, zato što je to politički korektno, ali Tadiću vaspitanje nalaže da bude uz prijatelja i u verovatno najtežim trenucima kako karijere, tako i života.

Izabrane vesti

Overmars jeste izgubio posao, zato što je slao nepristojne poruke koleginicama na Johan Krojf areni, ali nije – prijatelje.

“Moj veliki san je bio da igram za Ajaks, a on mi ga je pretvorio u stvarnost. Gajim posebna osećanja prema tom čoveku, uradio je neverovatne stvari za klub, kreirao kad koji dominira godinama“, podseća Dušan Tadić tokom razgovora za NOS.

Mada su novinari pokušali da na navedu na klizav teren, da se pridruži javnoj osudi Overmarsovog delovanja, koje jeste skandalozno, Tadić je ostao dosledan sebi.

„Stvarno nemam šta da kažem na tu temu. Ne znam ni šta se desilo. Niti me interesuje. Da li je neko pogrešio ili ne, ne želim da budem taj koji će suditi bilo kome. Još manje želim da kažem nešto povodom tog slučaja, jer ne znam detalje. Podržavam Overmarsa kao prijatelja i čoveka koji je dosta značio Ajaksu“.

Prema navodima kreativca iz Bačke Topole, sa doskorašnjim pretpostavljenim je i dalje u odličnoj komunikaciji.

U dobrim smo odnosima. Čujemo se povremeno, razmenimo poruke. Dobro je sad. Popravlja se. Mnogo mu je teško palo, nadam se da će se vratiti na velika vrata zato što to zaslužuje. Žao mi je zbog svega. Za mene će Mark uvek biti prijatelj, kao što ću i ja uvek biti tu za njega. Ša da kažem.. Ljudi greše u nekim situacijama, a mi nemamo pravo da nekoga osuđujemo“.

16.45: (1,07) Ajaks (13,0) RKC (25,0)

Između ostalog i zbog te karaktersne crte da drži do svog mišljenja, kakvog god da je, samo da je njegovo, Tadića toliko cene u Amsterdamu da su mu poverili ulogu kapitena.

Psihologija igra važnu ulogu u liderstvu. Morate da znate ko je kakva ličnost. Dobro je da se informišete, koga možete da zagrlite, koga da poljubite, kome poklonite pažnju. A pojedincima morate da demonstritare čvrstu ruku. Isto tako, bitno je da ste 24 časa dnevnom na raspolaganju kolegama iz tima. Najvažnije je da pred početak utakmice istrčite na teren srećni, lišeni bilo kakvih problema. Tek tad ste najbolja verzija sebe“.

Nekima je prijatelj, drugima pak storgi učitelj, zbog čega mediji podsećaju kako je 2018. tokom utakmice protiv Herenvena doslovce šutnuo Seržinja Desta.

Ne, ne, nisam ja psiholog, samo se trudim da činim najbolje timu. Momci to vrlo dobro znaju,, baš kao što su svesni da se to računa“, dodao je Dušan Tadić.

PREKINITE BOMBARDOVANJE

Rat na teritoriji Ukrajine teško pada i Dušanu Tadiću. Kapiten Ajaksa prodružio se apelima za prekid vatre.

Svedočio sam kako je NATO bombardovao Srbiju u proleće 1999. Nimalo prijatno iskustvo. Nadam se da će se rat što pre završiti, jer svi želim mir u svetu“, rekao je Tadić.




tagovi

Dušan TadićMark OvermarsAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara