Taj ludi fudbalski biznis: Fenerbahče duguje 347.618.000 evra, a dovodi kao da sutra ne postoji

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.02.24. | 13:42

Neverovatna vest stiže iz Istanbula

Često ste imali prilike da čujete onu sentencu da je fudbalski biznis drugačiji, i da u njemu ne vladaju zakoni opšteg tržišta. Možda je najbolji primer toga turski velikan Fenerbahče. Klub iz azijskog dela Istanbula ima dug od preko 11 milijardi turskih lira, odnosno 347.618 evra.

Ovu informaciju putem društvene mreže X objavio je verovatno najuticajniji turski novinar, specijalizovan za fudbal, Jagiz Sabunčoglu. Istina on nije naveo ko sve prema Fenerbahču u ovom trenutku ima potraživanja. I verovatno je da u turskom klubu redovno servisiraju obaveze prema igračkom kadru i zaposlenima u klubu.

Izabrane vesti

Da stvar bude čudnija Fenerbahče je u prethodna dva prelazna roka trošio ogroman novac kako bi posle deset godina konačnu osvojio šampionsku titulu. Stigla su velika imena poput Edina Džeka, Dušana Tadića, Dominika Livakovića, Freda, Džengiza Undera, Rajana Kenta, dovedeni su odlični štoperi Bekao iz Udinezea i Điku iz Strazbura, kupljen sjajni Poljak Šimanski iz moskovskog Dinama... Ali ni to nije bilo dovoljno pa je Fenerbahče bio aktivan i na zimskoj pijaci. Iz Union Berlina je stigao čuveni Italijan Leonardo Bonuči, dok je vezni red popunjen dolaskom Radeta Krunića.

Fenerbahče je bio zainteresovan i za napadača Partizana Mateusa Saldanju, ali crno-beli nisu bili zainteresovni za pregovore.


tagovi

Fenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara