Karlo Ančeloti (©Reuters)
Karlo Ančeloti (©Reuters)

Tajna Ančelotijevog uspeha: Ringišpil koji ne škripi

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.09.22. | 18:09

Italijan redovno menja sastav Reala koji počinje utakmice i to ne malim brojem igrača

Aktuelni evropski i španski prvak perfektno je ušao u sezonu 2022/2023. Počelo je s rutinskih 2:0 protiv Ajntrahta u Superkupu, a nastavljeno pobedama u Primeri i Ligi šampiona.

Do tekuće reprezentativne pauze, Real Madrid je sakupio devet pobeda u isto toliko utakmica. Svaki put s različitom startnom postavom u odnosu na prethodni meč!

Izabrane vesti

Sezonu su za pomenuti duel sa timom iz Frankfurta 10. avgusta otvorili Kurtoa - Karvahal, Militao, Alaba, Mendi - Kasemiro, Kros, Modrić - Valverde, Benzema i Vinisijus, a potom je čak 31 put italijanski stručnjak menjao igrače koji počinju od prvog minuta. I to na sledeći način: 5, 4, 3, 4, 2, 5, 5, 3. Dakle, triput je promenjeno pola tima u odnosu na meč koji mu je prethodio. Bilo je to za susrete sa Almerijom (2:1), Majorkom (4:1) i Lajpcigom (2:0), dok je najmanje promena Ančeloti napravio za okršaj sa Seltikom (3:0), kom je prethodila pobeda nad Betisom (2:1).

U svojim rotacijama trofejni strateg je kombinovao pet različitih odbrana, isto toliko trilinga u vezi, a četiri u napadu. Defanzivnu četvorku najčešće su činili Karvahal, Militao, Alaba i Mendi (pet puta), u veznom redu su najviše sarađivali Čuameni - Modrić - Kamavinga ili Čuameni - Modrić - Kros (po tri puta), dok je napadački trio uglavnom (u pet mečeva) bio Valverde - Benzema - Vinisijus.

Česte promene donele su Realu maksimalan učinak, uz 24 data i šest primljenih golova, a sličnom raspodelom minuta Ančeloti drži igrače koncentrisanima i motivisanima da se konstantno bore za mesto utimu, pritom se smanjuje rizik od povreda. Dosad je ove sezone dres Real Madrida nosio 21 igrač, najčešće je na terenu bio golman Tibo Kurtoa, jedini s maksimalnih 810 minuta. Svih devet nastupa, ali s manjom minutažom, upisali su još Vinisijus (776 minuta), Alaba (713), Valverde (701) i Modrić (599).

Minute nisu dobijali jedino golmani Andrij Lunjin i Luis Lopez, te štoper Hesus Valjeho i desni bek Alvaro Odriozola, koji se ovog leta vratio s pozajmice Fjorentini, ali nema ga u planovima Karla Ančelotija, koji očigledno ne želi da preoptereti igrače u prvom delu sezone, koji je zgusnut brojem utakmica zbog ranije i duže zimske pauze usled Svetskog prvenstva u Kataru.

Do Mundijala, Madriđani će odigrati još 12 utakmica. Na najvećem ispitu biće 16. oktobra, kada im u goste stiže Barselona.


tagovi

Karlo AnćelotiReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara