Tajna Mitrovićeve klauzule: 500.000 evra garantuje izlaz, ali Zvezda spremna da ide preko

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.07.22. | 16:55

Šta tačno piše u ugovoru krilnog fudbalera sa superligašem iz Niša

Crvena zvezda je u subotu veče odradila još jedan običan dan u kancelariji, pokazavši moć u duelu sa nedoraslom Kolubarom. Odličan start u Mozzart Bet Superligi povećao je nivo optimizma u Ljutice Bogdana, posebno što je juče dogovoren transfer napadača, Aleksandra Pešića iz Karagumruka za 800.000 evra.

Biće, po svojoj prilici, vrlo živo narednih dana u Ljutice Bogdana. Crveno-beli će pokušati da zatvore letnji prelazni rok kako bi kompletirali sastav dve sedmice uoči premijere u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Očekuje se finiširanje transfera Aleksandra Pešića i Nemanje Milunovića, kao i rasplet situacije sa krilnim fudbalerom Radničkog Stefanom Mitrovićem. Tu je situacija prilično složena, iako, gledajući ugovor, crveno-beli imaju čistu situaciju ispred sebe.

Naime, u ugovoru Stefana Mitrovića sa Radničkim, u koji je Mozzart Sport imao uvid, jasno piše da mladi reprezentativac Srbije može da napusti Čair u slučaju da neki od zainteresovanih klubova plati 500.000 evra. Jasno je to naznačeno u Članu 3, stavu 2, tački 3:

”Ukoliko u bilo kom prelaznom roku Klubu bude ponuđena i isplaćena otkupna klauzula za igrača Stefana Mitrovića od minimum 500.000 evra (petstohiljada evra), klub se obavezuje da će igraču izdati svu neophodnu dokumentaciju za njegovo dalje registovanje”, piše u ugovoru Stefana Mitrovića.

Sa pravne tačke gledišta to izgleda tako, to će vam reći i eminentni pravnici, u praksi - nešto drugačije. Prvi čovek Radničkog Ivica Tončev je u nedavnoj izjavi, dostavljenoj medijima, poručio da neće pustiti Mitrovića, posebno posle ovoletošnjeg sjaja, bez milion evra. Jasno je Tončevu da može da preskoči pravne okvire, s obzirom da za Mitrovića vlada veliko interesovanje.

I nije ništa neuobičajno da klubovi u takvim situacijama pojačaju ponudu, bez obzira na izlaznu klauzulu. Primera radi Crvena zvezda je u januaru 2019. godine prodala Miloša Degeneka Al Hilalu za 3,6 miliona evra, iako je izlazna klauzula bila manja (oko tri miliona evra). Želeo je Al Hilal da prestigne velikog rivala Al Itihad i pojačao je ponudu za Degeneka.

Jasno je da, posle razgovora sa Dejanom Stankovićem, Stefan Mitrović želi da pređe u Crvenu zvezdu. To je i naznačio u nekim izjavama za medije, međutim imaju u Ljutice Bogdana veliki problem u najavi. Radnički ne namerava da proda najboljeg igrača u ovom trenutku, dok je aktivan na evropskoj sceni. Ukoliko Mitrović bude u sastavu Tomislava Sivića u četvrtak protiv Gzire na Malti, to će značajno uticati na Zvezdine planove. Prema propisima evropske kuće fudbala Stefan Mitrović ne bi mogao da igra za crveno-bele u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Bio bi na raspolaganju Dejanu Stanković tek za grupnu fazu.

Gledaće na Marakani da već sutra ubrzaju stvari, iako je Radnički tvrd pregovarač, i dobiju Stefana Mitrovića. Posebno, zbog njegove želje da se preseli u Ljutice Bogdana. Moguće je da će čenlici Crvene zvezde pokušati da igraju na kartu džentlmenstva i podignu ponudu za momka koji je jedan od pozitivnijih utisaka početka Mozzart Bet Superlige. Posebno što ne žele da stvaraju neprijatelje na Čairu.


tagovi

Stefan MitrovićIvica Tončev

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara