Jednima znači, drugima ne

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.02.20. | 09:49

Ali, NortIst ima motiv da prekine niz od 13 utakmica bez pobede, dok Čenaijin može da kalkuliše pred plej-of i bira rivala

Zavesa na ligaški deo Superlige Indije spušta se u Guvahatiju. NortIst Junajted dočekuje Čenaijin u potpuno nebitnom meču za domaće i potencijalno važnom za goste, koji mogu da kalkulišu. Eventualno slavlje Čenaijina pozicioniralo bi ih na treće mesto i u polufinale plej-ofa za titulu odvelo na megdan Atletiko de Kolkati, dok bi ih kiks namerio na Gou. Svakako, pitaće se gosti (15.00).

Mada, nije ni domaćin bez ambicije. NortIst je u dubokom "kanalu". Bez trijumfa je već 13 mečeva i u takvoj konstelaciji nije mogao dalje od devete pozicije. Poslednju pobedu ostvario je protiv Hiderabada još početkom novembra prošle godine, a ceh za očajne rezultate nedavno je platio Robert Jarni. Hrvatski trener pre dve sedmice napustio je kormilo, koje je privremeno ustupljeno Halida Džamilu, koji bi verovatno želeo da se dokaže makar u finalnom nastupu ove sezone.

Izabrane vesti

NortIst poseduje najlošiji ofanzivni skor u ligi, pošto je postigao samo 14 golova na 17 utakmica. Povreda Asamoe Đana je umnogome igrala ogromnu ulogu u vezi te statistike, a ni njegova zamena u liku Irca Endija Kija nije donela boljitak. Pored toga, s obzirom na to da je Federiko Galjego suspendovan za ovaj duel, otuda se Gorštaci suočavaju sa teškim izazovom protiv Čenaijina.

Suprotno formi rivala, gosti su neporaženi na sedam proteklih duela, od čega su šest puta slavili. Još zanimljivije, tokom tog perioda puleni Ovena Kojla postigli su čak 19 golova. Valskis, Kriveljaro, Čangte i Šembri bili su pokretači, za indijske prilike, opake napadačke jedinice.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara