Tako to biva kad se previše sniva... Ili priča o gramzivosti koja ti upropasti karijeru

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.02.24. | 09:39

Džesi Lingard pobegao na Daleki istok, jer su ga samo tamo hteli, očito...

Više od pola godine bio je bez kluba, da bi se danas napokon skrasio. I to tamo gde su Englezi najavili tokom prethodnih dana - u Južnoj Koreji.

Ljut na članove familije i uže prodice što toliko dugo nisu mogli da mu pronađu klub rešio je da ih otpusti, pronašao 'prave' menadžere i odlučio da pre ponuda iz Turske odabere put na Daleki istok. Potpisao je ugovor sa tamošnjim prvoligašem Seulom na dve godine.

Izabrane vesti

Karijera Džesija Lingarda, koji sada već ima 31 godinu, jedan je od onih klasičnih primera kako gramzivost i loše odluke mogu da odrede životni put u suprotnom smeru od onog što je igrač priželjkivao i što mu je po talentu negde i pripadalo.

Do pre tri godine nekoliko premijerligaša maltene se otimalo za njega. Pošto kod Ole Gunara Solskjera u Mančester Junajtedu nije dobio adekvatnu minutažu, otišao je u Vest Hem i odigrao izvanrednu polusezonu. Na 16 utakmica postigao je devet i namestio pet golova za londonski tim.

Imao je tada na stolu ponude Njukasla i Fulama - doduše nešto manje nego što primao na Old Trafordu - pa je ipak odlučio da se vrati u matični klub i bori za minute. Ispostavilo se, bila je to velika greška. Ponovo nije igrao, ponovo klupa i tribine.

Ni tada nije izostalo ponuda iz Premijer lige i Francuske, međutim Lingard je zacepio potpuno nerealne uslove - zahtevao je 200.000 evra nedeljno?!


Sve mu je propalo. U julu 2022. upecao se Notingem Forest, samo što je ušao u Premijeršip, međutim ta je ljubav kratko trajala. Napustio je Siti graund bez konkretnog učinka i od tada traga za novim klubom.

Na kraju je morao da pristane uslove korejskog Seula i naredne dve godine igraće za 20.000 evra nedeljno.

Što bi pesnik rekao: "Tako to biva kad se previše sniva"... Znate kako već kako ide dalje.


tagovi

Džesi LingardZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara