Tako to radi Mo! Gol posle 52 sekunde, Maneov hitac za Siti u nokdaunu i Hartova „prljava“ štikla (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 26.07.18. | 08:55

Zanimljiv meč na stadionu Metlajf i pobeda Liverpula

Mohamed Salah ne prestaje da zatrpava protivničke mreže! Tamo gde je stao prošle sezone pre nego što ga je zadesila nesrećna povreda ramena, zvanično najbolji igrač Premijer lige nastavio je i na Internacionalnom kupu šampiona, u pobedi nad Mančester Sitijem posle velikog preokreta – 2:1 (0:0).

Salahu su bile potrebno svega 52 sekunde da loptu glavom pošalje iza leđa Džoa Harta, pošto je zamenio mladog Kurtisa Džounsa. Salah se trening kampu Liverpula priključio u prošli petak, a utakmica protiv Sitija bila mu je prva u novoj sezoni. Mogao je Salah značajno da poboljša učinak već na ovoj utakmici, ali je još jedan njegov hitac glavom počišćen bukvalno sa linije, da bi nešto kasnije pogodio i prečku! Bio je Salah vrlo raspoložen da se vrati u ritam koji mu je doneo 44 gola prošle sezone i deluje da će ponovo biti Liverpulova gol-mašina, iako mu je Jirgen Klop odmah posle utakmice javno poručio da ne treba da oseća pritisak moranja...

Izabrane vesti

Uoči samog meča Pep Gvardiola i Jirgen Klop bili su ozbiljno zabrinuti za stanje travnate površine na stadionu Metlajf. Naime, tokom vikenda koncert na istom mestu održala je muzička zvezda Tejlor Svift, a teren je bio doveden u red tek u utorak ujutru, što je ostavilo jako malo prostora i vremena da se trava „slegne“. Mada su bile vidljive posledice, podloga je ipak izdržala susret velikih rivala.


MANČESTER SITI – LIVERPUL 1:2 (0:0)
/Sane 57 – Salah 63, Mane 90+4 penal/

Stadion: MetLajf, Ist Raterford;
Gledalaca: 52.635;
Sudija: Sorin Stojka.

Mančester Siti (3-5-2): Bravo – Hamfriz, Martret, Denajer – Bolton, Marez, Zinčenko, Foden, Harison – Nmeča, Dijaz.
Igrali još: Gomes, Sane, Hart, Silva, Adarabiojo, Roberts, Dele Baširu, Gare.

Liverpul (4-3-3): Karijus – Klajn, Gomez, Van Dajk, Robertson – Vajnaldum, Fabinjo, Milner – Lalana, Džouns, Staridž.
Igrali još: Solanke, Mane, Keleher, Vudburn, Klavan, Salah, Grujić, Kamačo, Moreno, Čirivela, Filips.


Mada je Klop na teren izveo jaču postavu, sa sve Van Dajkom, Vajnaldumom, Fabinjom, Milnerom, Staridžom i Lalanom, Siti je bio taj koji je komandovao igrom u prvom poluvremenu. Pep Gvardiola se odlučio bio za daleko mlađu i neiskusniju varijantu, gde je su praktično Bravo, Marez i donekle Zinčenko imali ozbiljnije igračko iskustvo, a među onima koji su igrali bio je i mladi Klaudio Gomes, čiji je transfer iz Pari Sen Žermena potvrđen u Sitiju nekoliko sati uoči susreta. Mladi defanzivni vezista jedan je od najtraženijih mladih igrača Evrope u ovom trenutku, a iz PSŽ je stigao kao slobodan igrač.

Istina, sve do 18. minuta nismo videli prvu ozbiljniju priliku, a tada se u istoj našao mladi krilni napadač Liverpula Kurtis Džouns. Njegov udarac je, ipak, bez problema ukrotio Klaudio Bravo. Upravo je Džouns bio najveća pretnja Redsa u prvom delu utakmice, pošto je do odlaska na odmor imao još dve solidne šanse – udarac glavom malo iznad prečke, a umalo je iznudio i penal u samom finišu poluvremena, kada ga je sapleo Kameron Hamfriz.

Sadio Mane, uz Salaha i Vajnalduma tek sveži povratnik u tim, teren je osetio već na poluvremenu pošto je uzeo Lalanino mesto, a samo tri minuta pošto je igra nastavljena umalo je zatresao mrežu. Hart se našao na pravom mestu da loptu uspori i omogući Eriku Garsiji da pretnju raščisti. Hart je ostavio sasvim dobar utisak, a čak je do kraja utakmice imao priliku da Salahu proda „prljavu“ štiklu.

Joe Hart megged Mo Salah with a backheel.

And Guardiola believes Hart isn't good with his feet. #MCFC #LFC pic.twitter.com/1xbpJZUwDG

— Mouhamad | محمد (@ThatArabKeeper) July 26, 2018

Ubrzo je viđen i prvi gol na utakmici. Strelac je bio još jedan igrač sa klupe, otpisani nemački reprezentativac Leroj Sane, koji je iskoristio strašnu brzinu kako bi gotovo rutinski pretrčao Virdžila van Dajka i zakucao loptu pored nemoćnog Kelehera.

Do kraja utakmice i gola sa bele tačke Mane je propustio dve velike šanse, obe praktično u završnih pet minuta utakmice. A onda je Mane dobio svoju priliku da zablista, pošto je iskoristio kazneni udarac koji je Tosin Adarabiojo skrivio nad Dominikom Solankeom u nadoknadi vremena. Oštar kontakt s leđa, udarac podlakticom i jedanaesterac. Mane je bio siguran i poslao Harta na suprotan kraj gola.

Svoje minute na ovoj utakmici dobio je i Marko Grujić, koji je u 62. minutu zamenio Natanijela Klajna.

INTERNACIONALNI KUP ŠAMPIONA

Utorak:

Juventus – Bajern 2:0
Borusija Dortmund – Benfika 2:2, penalima 3:4
Mančester Siti – Liverpul 1:2
Roma – Totenhem 1:4
Milan – Mančester junajted 1:1, penalima 8:9
13:30 Atletiko Madrid - Arsenal

Foto: Action Images


tagovi

Sadio ManeMohamed SalahLeroj Sane

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara