Slavlje Asana (© Reuters)
Slavlje Asana (© Reuters)

Takuma Asano sprečio Australiju u pohodu na svetski rekord i ostavio Japance u trci za Mundijal (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.10.21. | 14:14

Bivši napadač Partizana zaslužan za pogodak Samuraja vredan tri boda – 2:1

Našao se majstor i za Australiju. Nanizala je 11 pobeda, došla u Sijatamu kao favorit, podigla se posle početnog zaostatka i taman kad se činilo da ima snage za preokret ukazao joj se kao pravi Samuraj Takuma Asano, iskuao mač i presekao dugački niz trijumfa najjače selekcije azijskih kvalifikacija za Mundijal.

Japan je slavio 2:1, a zasluge za gol odluke u velikoj meri pripadaju baš nekadašnjem članu Partizana. Zamenio je Takumija Minamina 12 minuta pre kraja, sa levog krila mučio odbranu rivala u završnici susreta, da bi u 85. pucao silovito, golman Metju Rajan jeste jedva ukrotio njegov šut, ali prilikom intervencije lopta je ostala u polju, na nju je natrčao Aziz Behić i zakucao je u supstvenu mrežu, iako je mu je osnovna namera bila da otkloni opasnost.

Izabrane vesti

Na taj način Japan je slavio drugu pobedu u četvrtom kolu Grupe B završne runde kvalifikacija za Prvenstvo sveta u Kataru, ujedno sprečio Australijance da produže senzacionalan niz od 11 pobeda i napadnu svetski rekord po broju uzastopnih slavlja jedne reprezentacije, već 12 godina u vlasništvu Španije (15).


Kad se crta podvuče, Asano je junak, a epitet tragičara ide uz ime Aziza Behića, pošto je levi bek turksog Giresunspora krvi za oba pogotka domaćina. U prvom delu nije stigao da zatvori Aoa Tanaku posle pasa Takumija Minamina, pa je vezista Fortune iz Dizeldorfa pogodio za inicijalno vođstvo, a onda na kraju i taj kiks, nesrećni splet okolnosti kojima je Australija ostala bez bod(ova). Zadržala je prvo mesto u grupi, ali posle 11 vezanih slavlja u kvalifikacijama za Katar 2022. pretrpela prvi neuspeh.

Teško je verovati da će je to uzdrmati na putu ka završnom turniru, za koji su posle današnjeg meča akcije skočile i Japancima. Ovo im je bila tek druga pobeda u Grupi B, pa će do kraja takmičenja voditi borbu sa Saudijskom Arabijom i baš Australijom (bez Miloša Degeneka ovog puta) za jedno od prva dva mesta koja vode u Katar.

KVALIFIKACIJE ZA PRVENESTVO SVETA, AZIJA

GRUPA B

Japan - Australija 2:1 (1:0)

/Tanaka 8, Behić 85 ag - Hrustić 70/


18.00: (1,65) Oman (3,60) Vijetnam (6,00)

19.00: (1,43) Saudijska Arabija (4,20) Kina (8,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Takuma Asanofudbalska reprezentacija Japanareprezentacija JapanaFudbalska reprezentacija Australijereprezentacija AustralijeKvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara