Slavlje fudbalera Torina (©Reuters)
Slavlje fudbalera Torina (©Reuters)

Takva drama se retko viđa: Atalanta imala 3:0 od 21. minuta, Torino sve nadoknadio i utišao Bergamo (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 06.02.21. | 17:07

Đuričiću poništen gol, Sasuolo posle istog izgubio od Specije

Otišao je Alehandro Papu Gomez u Sevilju, ali element spektakl ne izostaje u Bergamu i posle odlaska jednog od najuticajnijih fudbalera u novijoj klupskoj istoriji! Atalanta i Torino odigrali su jedno od, ako ne i najspektakularnije poluvreme u Seriji A ove sezone, mada i cela utakmica može da se podvede kao čista fudbalska drama, s elementima rovovske borbe za svaki bod!

Teško da u Italiji neko igra utakmice koje više ostavljaju bez daha od Atalante, što se samo još jednom potvrdilo ovog subotnjeg popodneva! Atalanta je do 21. minuta imala već tri gola prednosti, sve je izgledalo da će Torino doživeti istinski debakl, ali onda se sve okrenulo i Bikovi su uspeli sve da nadoknade i utišaju Bergamo - 3:3 (3:2).

Izabrane vesti

Kakav meč, kakav fudbal, kakva drama! pa tako nešto se zaista ne viđa često... Dugačak put prošla je ekipa Đan Pjera Gasperinija, od toga da sa zemljom sastavi goste, do toga da je potpuno izgubila samopouzdanje i umalo prospe i taj jedan bod. Torino je uspeo da pronađe neverovatnu unutrašnju energiju i odupre se crnim mislima kako bi se izborio za senzacionalan povratak u život što je umalo donelo i ceo plen. Do istorijskog poduhvata Granate je delio samo hitac Simonea Verdija u četvrtom minutu nadoknade. Ceo Bergamo drhtao je tada od straha da će sve pasti u vodu pošto se jasno videlo koliko je domaćin izgubio samopouzdanja pošto je u finišu prvog dela dozvolio dva pogotka. Verdi je loše izveo slobodan udarac sa oko 22 metra od gola, pogodio direktno živi zid, ali se lopta lepo namestila iz odbitka da je uspeo da raspali iz voleja po drugi put, a Pjerluiđi Golini je krajnjim naporima uspeo da spreči totalnu katastrofu.

Da je tačna ona konstatacija o Atalanti kao jednom od najspremnijih sastava u Italiji, verovatno i u celoj Evropi pokazalo se u najranijoj fazi meča. Domaćin je uhvatio Torino na spavanju i rafalnom paljbom napunio mrežu za sedam minuta! Počelo je od gola Josipa Iličića u 14. minutu na prvoklasnu asistenciju Martena de Rona kojom je prepolovio odbranu Torina i slovenačkom asu ostavio lakši deo posla. Samo pet minuta kasnije Atalanta je duplirala vođstvo posle kontre. Luis Murijel je poslao nešto jaču loptu, ali se Robin Gosens dobro snašao i matirao prekaljenog Sirigua, da bi kolumbijski reprezentativac dobio još jednu strašnu loptu, ovog puta od Iličića i doveo rezultat na 3:0 posle odbitka.

Ono što bi za mnoge predstavljalo potanjanje broda posle Atalantine demonstracije sile, Torino je uspeo da pretvori u neviđenu motivaciju koja je dovela do toga da se na kraju rezultat skroz poravna. Već u 42. minutu Andrea Beloti je uspeo da smanji zaostatak pošto mu je Golini odbranio jedanaesterac, da bi u prvom minutu nadoknade Bremer postao destabilizujući faktor Boginje s pogotkom koji je sve šokirao...

U nastavku utakmice Atalanta je bila gotovo potpuno u podređenom položaju. Torino je bio bolji i konkretniji, gol je neprestano visio u vazduhu, a isti je zaista i stigao u 84. minutu! Verdi je poslao centaršut iz slobodnog udarca sa preko 40 metara, a Federiko Bonacoli koji je pre samo nekoliko dana bio na izlaznim vratima kluba doneo je ogromnu radost pošto je nadskočio protivnika i glavom pogodio metu za 3:3!

Kriza u Sasuolu ne prestaje i traje već skoro mesec dana! Šesti put zaredom tim iz Ređo Emilije nije uspeo da pobedi u svim takmičenjima, od toga pet puta u Seriji A, a za to vreme osvojena su samo dva boda... Posle Juventusa, Parme i Lacija, Specija se takođe častila sa tri boda čime je napravila još tri koraka dalje od crvene zone – 2:1 (1:1).

Čudan meč je viđen na Mapej stadionu. Sasuolo je poveo golom Frančeska Kaputa u 25. minutu posle izvanredne akcije domaćina, da bi Martin Erlić u 39. poravnao rezultat pošto je glavom mirno pogodio donji deo prečke i poravnao rezultat. Verovatno prelomni trenutak meča dogodio se u 42. minutu kada je Filip Đuričić pogodio i vratio nakratko Sasuolu vođstvo, ali je onda posle reakcije VAR tehnologije ustanovljeno da je srpski reprezentativac bio u ofsajdu.

Sasuolo kao da je ostao bez municije u nastavku utakmice, što je gost znao da nanjuši i posle tri kola bez pobede stigne do gola koji je garantovao tri boda. Strelac je bio Emanuel Đasi u 78. minutu...

SERIJA A – 21. KOLO

Petak

Fiorentina - Inter 0:2 (0:1)

/Barela 31, Perišić 52/

Subota

Atalanta – Torino 3:3 (3:2)

/Iličić 14, Gosens 19, Murijel 21 – Beloti 42, Bremer 45+1, Bonacoli 84/

Sasuolo – Specija 1:2 (1:1)

/Kaputo 25 – Erlić 39, Đasi 78/

18.00: (1,80) Juventus (3,60) Roma (4,60)

20.45: (4,70) Đenova (3,60) Napoli (1,78)

Nedelja

12.30: (2,85) Benevento (3,30) Sampdorija (2,50)

15.00: (1,25) Milan (6,50) Krotone (10,0)

15.00: (2,55) Udineze (3,10) Verona (2,90)

18.00: (3,05) Parma (3,25) Bolonja (2,40)

20.45: (1,40) Lacio (4,50) Kaljari (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Andrea BelotiJosip IličićRobin GosensLuis Murijel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara