Arda Guler (Reuters)
Arda Guler (Reuters)

Talenat od stakla: Realov vunderkind opet povređen

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.11.23. | 15:25

Arda Guler će još čekati na debi

Lomila su se letos koplja između velikih evropskih klubova ko će pre da ugrabi turskog vunderkinda Ardu Gulera iz Fenerbahčea. Na kraju su u trci ostali Barselona i Real Madrid. Delovalo je da su Katalonci završili posao kada je direktor Deko otputovao u Tursku, ali kao i u slučajevima Vinisijusa, Rodriga i Endrika, Real je ponudio više i privoleo igrača na svoju stranu.

Opisan kao najveći talenat turskog fudbala u ovom veku, Arda Guler je sa velikom euforijom dočekan u Madridu. Na prvim treninzima je oduševio nekim atraktivnim potezima, a onda je sve stalo...

Izabrane vesti

Povredio je meniskus na početku pirpema i pauzirao dva meseca. Oporavio se, počeo sa normalnim treninzima i očekivalo se da debituje ove nedelje protiv Brage. Ali, usledila je nova povreda!

Ovoga puta je u pitanju butni mišić i mladi Turčin mora na novu pauzu.

„Nažalost, povredio se pre utakmice protiv Brage. Nije izgledalo dramatično ali je nastavilo da ga boli narednih dana iako nije ozbiljna povreda. Arda je deprimiran jer je reč o mladom momku koji hoće da igra i doprinese timu. Ovo je korak unazad ali imamo na raspolaganju sve resurse da ga potpuno oporavimo“, rekao je Realov trener Karlo Anćeloti.

Italijan podseća da ova povreda nema veze sa prethodnom.

Prva povreda je bio menisukus sa kojim je imao problema i prošle sezone. Imao je operaciju i kako se to često dešava tokom oporavka, ispaštala je druga noga. Javili su se problemi sa mišićima. Ali to nije retka pojava. Njegova budućnost je prelepa jer je veoma talentovan igrač. Razumem da je razočaran ali u pitanju je samo mišićna povreda. Ja sam imao slučaj tokom karijere da sam zbog povrede morao da propustim dve sezone kada mi je bilo 21 godina pa sam uspeo da se vratim. Ardina budućnost nije  neizvesna. Samo je pitanje momenta kada će se oporaviti i zaigrati“.

Španski mediji pišu da Ardu očekuje oko mesec dana pauze. Požurio je sa oporvakom kako bi impresionirao navijače u novom klubu i previše je opteretio drugu nogu.

„Sada mora bude smiren i strpljiv. Razumem da ga ovo sve pogađa jer je novi ovde i želi da pokaže nešto. Za povređenog igrača je uvek teško u tom periodu dok sedi sa strane i gleda saigrače kako treniraju i igraju. Tužan je ali mu pružamo veliku ljubav da to prebrodi“.



tagovi

Arda GulerKarlo Anćeloti

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara