Talentovani Brazilac u Realu, to će teško da omane

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.06.19. | 14:09

Rodrigo zvanično predstavljen na Santjago Bernabeuu

Šta radi Real, samo predstavlja pojačanja redom. A danas je na red stigao supertalentovani Brazilac Rodrigo koji je u redove Madriđana stigao za 45.000.000 evra iz Santosa i potpisao je ugovor do 2025. godine što pokazuje da Kraljevski klub ima jasne želje sa njim.

Rodrigo ima 18 godina, pa je sada ponovo u istoj ekipi sa Vinisijusom Žuniorom sa kojim je igrao u mlađim kategorijama reprezentacije Brazila. Rekao bi neko - talentovani Brazilac u Realu, to ne može da omane.

Izabrane vesti

Na stadionu Santjago Bernabeu, sve svečano, opet. Slikanje s Florentinom Perezom, potpisivanje ugovora, video sa njegovim najboljim potezima, a tu je i Rodrigova mama da prisustvuje najvećem momentu u životu njenog sina.

Prvi je reč imao Florentino.
"Rodrigo je poseban talenat koji će sada imati nove izazove na najvišem nivou. Vreme je da se izborimo sa novim vremenom tako što ćemo biti lojalni filozofiji koja nas je najpravila najtrofejnijim klubom. A to je dovođenje mladih igrača koji mogu da obeleže eru u Realu. Sanjao je o ovom momentu otkako je počeo da igra fudbal. Radi se o zvezdi u usponu brazilskog fudbala", rekao je Perez.

Potom je reč dobio Rodrigo.
"Želim da se zahvalim Bogu na svemu što je uradio za mene, moju porodicu. Hvala predsedniku što je dao poverenje mom radu. Nadam se da ću mnogima pružiti uživanje dok budem igrao u Realu. Napred Real", rekao je Rodrigo.

Usledilo je fotografisanje sa dresom, potom je otišao do svlačionice, a onda i izašao na teren Santjago Bernabeua. Isti protokol koji su imali i Luka Jović i Eden Azar.

Nahvalio je Rodriga još jedan Brazilac koji je stekao status legende u Realu - Roberto Karlos.
"Brzina, umeće, uživanje na terenu, vrlo slično Vinisijusu koji se brzo prilagodio Realu", rekao je Karlos.

Rodrigo je imao otkupnu klauzulu od 50.000.000 evra, ali je Real uspeo da ga dobije za 45.000.000 evra. Od te sume će Santosu pripasti 40.000.000, s obzirom da je 80 odsto ugovora bilo u njihovom vlasništvu. Preostalih 5.000.000 evra su podelili porodica i menadžeri. Real će Santosu odmah uplatiti 20.000.000 evra, a drugu polovinu u ratama.

Rodrigo igra kao levo krilo i mnogi u njemu vide Nejmarovog naslednika. Ne samo zbog istog kluba u kojem su obojica eksplodirali, već i zbog stila igre. Real je želeo da upari Rodriga i Vinisijusa i u tome je uspeo tako što je ukupno potrošio 90.000.000 evra.

A da ne kažemo koliko je drago Realu što ga je "maznuo" Barseloni ispred nosa.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara