Maksi Rodrigez (©Reuters)
Maksi Rodrigez (©Reuters)

Taljeres poslednji voz za Maksija Rodrigeza i Njuels Old Bojse

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.11.20. | 23:00

Mesijevi momci spremaju osvetu

Njuelsu je potrebna pobeda kako bi zadržao šanse za ulazak u “šampionsku zonu” argentinskog Liga kupa. Trijumfom protiv Lanusa, izabranici Franka Kudelke ostavili su sebe u trci za prolazak dalje, ali im taj uspeh neće mnogo značiti ako ne sruše i Taljeres na stadionu “Marselo Bijelsa”. Ne očekuje nimalo lak zadatak ekipu Njuelsa na svom terenu pošto joj u goste stiže zahuktali Taljares osokoljen trijumfom na Bombonjeri kojim je zbacio Boku Juniors sa liderske pozicije.

Utakmica 4. runde Grupe četiri argentinskog Liga kupa na program je u utorak (01.15).

Izabrane vesti


Na spisku Franka Kudelke koji broji 22 imena nije se našao defanzivac Santijago Đentileti, koji izvesno vreme ima problem sa tetivom. Čekao je Kudelka poslednji čas da saopšti spisak i nadao se da bi Đentileti mogao da mu se stavi na raspolaganje. Nije se centralni defanzivac Njuelsa opravio na vreme od povrede koju je zadobio protiv Lanusa. Napustio je teren pre vremena i čitave sedmice radio odvojeno po posebnom režimu, a Rafaelu Fabrisiju Fontaniniju će parnjak u srcu odbrane za meč sa Taljeresom biti Manuel Guanini.

Ostatak ekipe biće u principu isti onaj koji je pobedio Lanus, sa



Pablom Perezom i Anibalom Morenom, Pančom Gonzalezom, standardnim Sebastijanom Palasiosom, te vremešnim napadačima Ignjasijom Skokom i Maksijem Rodrigezom.


Urugvajac Aleksander Medina dobio je uoči duela sa Njuels Old Bojsima pojačanja iz sopstvenih redova. Stručnjak Taljeresa ponovo može da računa na kolumbijskog napadača Dijega Valojesa i Brazilca Giljermea Paredea. Kolumbijac je bio strelac trećeg gola na startu grupne fazi u trijumfu nad Njuelsom (3:1).


U poslednja tri okršaja ova dva tima, Taljeres je bio nemilosrdan. Slavio je tim iz Kordobe sva tri puta, a igrači Njuels Old Bojsa dva puta su pocrveneli.

Crveno-crni iz Rosarija su tek u prošlom kolu upisali prve bodove u Grupi 4 argentinskog Liga kupa pobedom na gostovanju Lanusu (4:2). Briljirao je Sebastijan Palasios, a četrvti gol bio je delo Maksija Rodrigeza kojem je to bio prvi pogodak u grupnoj fazi. Očekuje se da upravo taj dvojac povuče protiv Taljeresa i donese prevagu. Taljeres je neporažen u poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima, a trijumfom protiv Boke na Bombonjeri zaseo je na prvu poziciju u grupi Liga kupa. Žoel Sonjora ušao je u igru u završnici meča i zatresao mrežu Bokinog gola pred ulazak u sudijsku nadoknadu. Aleksander Medina mogao bi da razmisli o promeni u veznom redu i gurne momka koji je pristalicama Taljeresa doneo veliku radost.


ARGENTINA, LIGA KUP - 4. KOLO

Ponedeljak na utorak

Grupa 3

23.00: (2.90) Godoj Kruz (3.20) Rosario (2.35)

*** kvote su podložne promenama


Grupa 4

01.15: (2.30) Njuels Old Bojs (3.20) Taljeres (3.00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Njuels Old BojsTaljeres KordobaMaksi RodrigezLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara