Foto: Reuters
Foto: Reuters

Taljeres povukao Emelek sa sobom u provaliju, Bragantino unovčio ukazanu šansu za prolaz u osminu finala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.05.21. | 05:20

Ekipa iz Braganse u osmini finala Sudamerikane

Emelek je poslednju, ujedno i odlučujuću šestu rundu grupne faze u Sudamerikani dočkao na liderskoj poziciji G grupe i prilikom domaćinstva Taljeresu znao da mu trijumf garantuje prolaz dalje. Ali tim iz Kordobe koji nije imao teoretske šanse za prvo mesto povukao je sa sobom ekvadorskog predstavnika, a u osminu finala pogurao Red Bul Bragantino - 1:4.

Taljeres je noćas izrešetao domaćina, naročito u prvom delu igre kada mu je za tek nešto više od dvadesetak minuta spakovao tri lopte u mrežu. Ali nije do izražaja došao samo kvantitet pošto je u 24. minutu trenutak inspiracije doživeo Karlos Auski. Nekadašnji napadač Rivera je akrobatski natrčako na jednu loptu posle centaršuta Romera i smestio je u mrežu na sličan način na koji je Zlatan Ibrahimović svojevremeno u dresu Pari Sen Žermena savladao golmana Marselja, Stiva Mandandu.

Izabrane vesti

Emelek je imao snage tek da stigne do počasnog gola u 73. minutu kada je Sebastijan Rodrigez efektno pogodio iz slobodnog udarca. Slaba uteha za El Bombiljo jer je Bragantino u Kolumbiji uspešno završio posao protiv deportes Tolime iako su izabranici Maurisija Barbijerija u jednom trenutku počeli dobrano da se preznojavaju strepeći da će im šansa koju im je pružio Taljeres otići u nepovrat.

U završnici prvog dela Tolima je povela preko Kaiseda, pa kroz četiri minuta imala priliku da vidi izjedančujući gol Itala. Napadao je Bragantino po povratku iz svlačionice, lopte su ugalavnom išle van okvira gola, ali je popularna Masa Bruta pronašla način da veže treću pobedu i nastavi takmičenje u Sudamerikani. Kada je preciznih šuteva bilo tako malo, Lukas Evanđelista je raspalio po lopti sa preko 20 metara i odveo Bragantino u nokaut fazu.

KOPA SUDAMERIKANA - 6. KOLO

Grupa G

Utorak

Deportes Tolima - Bragantino 1:2 (1:1)

Emelek - Taljeres 1:4 (0:3)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa SudamerikanaEmelekTaljeres KordobaRed Bul BrazilBragantino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara